Popa a câştigat recursul la Curtea de Apel

372

Valentin Popa, liderul Sindicatului SANITAS Gorj a câştigat recursul, la Curtea de Apel Bucureşti, în procesul cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Soluţia Curţii de Apel în dosarul privind „constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008)” a fost dată în data de 11 septembrie.

De patru ani de zile se judecă dosarul al cărui obiect este „constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008)” a lui Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj şi preşedintele CNSLR-Frăţia Gorj. În data de 11 septembrie, la Curtea de Apel Bucureşti s-a dat o soluţie care îi este favorabilă lui Popa: „Respinge excepţia tardivităţii. Respinge acţiunea, ca nefondată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 11.09.2013”. Până la judecarea acestui recurs, Valentin Popa poate considera că a câştigat procesul cu CNSAS. „După patru ani de zile s-a făcut dreptate. Am câştigat la Curtea de Apel Bucureşti şi, chiar dacă se poate face recurs, eu cred că am câştigat deja acest proces”, a mărturisit pârâtul Popa.

Remember!
Reamintim că la finele anului 2009, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a cerut instanţei de judecată să constate calitatea de colaborator al fostului organ de represiune al statului comunist pentru Valentin Popa. După ani de zile şi plimbarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţia şi invers, miercuri s-a dat o soluţie favorabilă lui Popa. CNSAS poate face recurs în termen de 15 zile.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here