Ponta, premier cu Guvern nou săptămâna aceasta

504

Preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat ieri pe Victor Ponta la funcţia de prim-ministru, deputatul de pe Colegiul 6 având posibilitatea de a-şi forma un Guvern nou, unul în care un gorjean ar avea şanse mari să ocupe un portofoliu.

Rectorul Politehnicii Bucureşti, Mihnea Costoiu, prezent alături de premier în campania electorală de la Târgu-Jiu, era dat ieri, pe surse, ca posibil viitor Ministru al Educaţiei, în locul Ecaterinei Andronescu, pe care, de altfel, a înlocuit-o şi la rectorat. Gorjul ar putea să-l piardă însă pe Corneliu Dobriţoiu de la Apărare, în locul său sursele dând ca viitor ministru pe actualul ocupant de la Interne.
Lucrurile se vor clarifica însă în aceste zile, mai ales după ce mâine noii parlamentari aleşi pe 9 decembrie vor depune jurământul şi îşi vor intra în pâine. Din calculele făcute de Victor Ponta, sâmbătă ar putea să şi aibă loc prima şedinţă a noului Guvern, asta în cazul în care nu apar poticneli care să strice socotelile de până acum. Ieri s-au clarificat lucrurile şi în privinţa includerii UDMR la guvernare, UDMR rămânând în opoziţie în perioada următoare, liderul său, Kelemen Hunor anunţând că Guvernul nu va primi voturile formaţiunii sale pentru a fi învestit în funcţie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here