Ponta nu a putut anula ordinul prin care i s-a retras titlul de doctor în drept

453

Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, cererea prin care fostul premier Victor Ponta, deputat de Gorj, a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Ponta nu a fost, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, el fiind reprezentat în sala de judecată de un avocat. În cadrul dezbaterilor, avocatul lui Ponta a declarat că actul administrativ prin care fostului premier i-a fost acordat în 2003 titlul de doctor nu putea fi revocat printr-un alt act administrativ, mai ales că primul şi-a produs efectele în circuitul civil.
Avocatul a mai spus că demersul fostului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost lipsit de imparţialitate şi obiectivitate, iar decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost luată în baza unor sesizări nelegale.
Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta. “Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5663 din 15.12.2003”, se arăta în ordinul emis de Mircea Dumitru. Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Ponta a deschis două procese la Curtea de Apel Bucureşti, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei, însă acţiunile sale în instanţă au fost respinse. După deschiderea proceselor, Baroul Bucureşti a suspendat discuţiile privind excluderea fostului premier din avocatură, care a fost cerută de europarlamentarul Monica Macovei.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here