Ponta ghid pesedist pentru Ambasadorul Italiei, la Târgu-Jiu

297

vizita1 facuta de mineMario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti, a venit vineri la Târgu-Jiu, însoţit de câţiva oficiali italieni.

Acesta a vizitat Ansamblul Monumental Brâncuşi, iar apoi s-a întâlnit cu oficialităţile locale şi judeţene, precum şi cu preşedintele PSD, Victor Ponta.

Victor Ponta nu a putut participa vineri la întâlnirea dintre parlamentari şi reprezentanţii pensionarilor din Gorj deoarece a făcut pe ghidul în vizita oficialului italian în oraşul lui Brâncuşi.
Cospito a vizitat cele două parcuri din municipiu unde se află opere ale regretatului sculptor gorjean. La întâlnire a fost prezent şi managerul fabricii de anvelope Pirelli de la Bumbeşti-Jiu, singura legătură gorjeană cu civilizaţia din Italia, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, vicepreşedinţii Vasile Râbu şi Radu Angheloiu, dar şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.
Preşedintele PSD, foloseşte Pirelli la raliuri
Victor Ponta, preşedinte PSD şi deputat de Gorj s-a arătat încântat de întâlnire, numind-o a fi una “specială”: “Pentru mine e o întâlnire specială din punct de vedere al partidului, deoarece doar aici, la Gorj, am şefi. De altfel, specială este şi fabrica Pirelli deoarece este singura companie care se ocupă de viaţa mea pentru că eu folosesc componentele produse de ei la cursele de raliuri şi am încredere în ce fac şi nu mi-aş pune viaţa în pericol dacă n-aş fi sigur de calitatea lor”.
Pesedistul speră la o întâlnire următoare, în care să aibă mai mult timp la dispoziţie, iar discuţiile dintre oficialii gorjeni şi cei italieni să fie mai lungi.
“La vizita următoare trebuie să ne rezervăm o noapte întreagă ca să-i povestim domnului prin câte aventuri a trebuit să trecem pentru a aduce Pirelli în Gorj. Vă asigur domnule ambasador că în Gorj veţi întâlni mereu buni administratori”, a mai spus preşedintele PSD.
Amintiri frumoase de la Noci
Ion Călinoiu le-a povestit vineri diplomaţilor italieni despre o prezentă relaţie româno-italiană excelentă prin funcţionarea Centrului Cultural Româno-Italian de la Târgu-Jiu: “Vă mulţumesc că aţi venit şi mulţumesc investiţiei Pirelli că ne-au adus 250 de locuri de muncă în judeţ”.Cârciumaru a amintit în timpul discuţiei şi despre înfrăţirea dintre Târgu-Jiu şi un orăşel din sudul Italiei, Noci. Replica ambasadorului Mario Cospito a fost aceea că va lua legătura cu primarul din Noci pentru a schimba impresii despre cele două oraşe: “Îi voi scrie primarului cu care aţi făcut înfrăţirea şi îi voi spune despre minunăţiile pe care le-am văzut la Târgu-Jiu şi îi voi propune diverse schimburi de experienţe între localităţi”.
“Un oraş plin de viaţă şi curat”
Aceasta este aprecierea lui Cospito despre Târgu-Jiu. El le-a promis oficialităţilor locale că va povesti şi colegilor de la Bucureşti, dar şi celor din Italia despre operele lui Brâncuşi, trimiţând astfel mai mulţi turişti către oraşul gorjean.
“Din păcate, este criză în întreaga lume şi ţările trebuie să se susţină între ele.
Cunosc România, şi mă bucur că raporturile între administraţiile locale şi judeţene de la Gorj şi investitorii italieni funcţionează foarte bine.
Am o imagine pozitivă faţă de judeţ şi de oraşul Târgu-Jiu”, a declarat ambasadorul Italiei la Bucureşti.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here