Polul „Dreptului la protecţia datelor cu caracter personal” se află la Târgu-Jiu

603

Într-o Aulă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, ieri, la ora 13 trecut de fix!, cu o precizie nemţească, s-a lansat o carte-tratat în premieră europeană, după cum vă ceţi convinge singuri.

Fie-mi iertată mai precara cunoaştere a tuturor personalităţilor prezente la acest eveniment ştiinţific. Moderat cu delicateţe şi imensă pricepere de prof.univ.dr. Nicolae Brânzan. Un excelent orator şi cunoscător al genezei cărţii adevărat tratat în domeniu intitulată „Dreptul la protecţia datelor cu caracter personal”, Editura Universul Juridic, Bucureşti, 2013 şi executată – ca imprimare – impecabil la Tipografia Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.
Desigur, ar fi multe de spus. Oratorul a citit cartea de vreo trei ori şi încă are impresia că este atât de captivantă încât va fi citită cu mare plăcere şi interes de specialişti şi de studenţi, dar şi de orice op din Uniunea Europeană.
Dar, m-am luat cu vorba şi nu v-am divulgat autorii: Moise Bojincă, Rectorul UCB, Georgeta Basarabescu şi Alina Săvoiu. Toţi trei fiind universitari cu multe studii, articole şi cărţi de autor, una dintre profesoare fiind din Bucureşti.
Oratorul desăvârşit care este scriitorul şi universitarul Nicolae Brânzan şi-a părăsit notiţele şi a vorbit liber cu o fineţe şi elocvenţă rare. Nu intrăm în detalii, cartea s-a vândut ca pâinea caldă – deşi este, metaforic vorbind, un „cozonac” -, fiind una completă şi ca ABC al domeniului, dar şi cu puncte de vedere critice asupra legislaţiei româneşti, dar şi a celei din Uniunea Europeană. Motiv pentru care vorbitorii universitari – Nicolae Brânzan şi Ion Mocioi – au catalogat-o ca extrem de importantă.
Iar noi, frunzărind-o – adică, citind-o în diagonală şi, evident, în grabă, am propune traducerea ei într-o limbă de circulaţie internaţională. Ca şi în alte domenii ştiinţifice, n-ar fi exclus ca autorii să fie nişte precursori. De care să ţină seama Uniunea Europeană şi specialiştii în Drepturile Omului de peste Ocean.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here