Poluare pe Jiu!

513

Ieri, a avut loc avaria colectorului Ø 6 transport ţitei apă sărată Brădeşti – Gherceşti ce aparţine OMV PETROM ASSET II Oltenia, judeţul Dolj, dispeceratul A.B.A. Jiu fiind informat la ora 20.40. Avaria s-a produs la ora 19.30 din datele furnizate de reprezentanţii OMV PETROM, aceştia intervenind prin sistarea pompării şi instalarea de baraje absorbante pe râul Amaradia, afluent de stânga al râului Jiu, în zona localităţii Albeşti. Administraţia Bazinală de Apă Jiu intervine încă de seara trecută, de la orele 21.30, cu 4 camionete încărcate cu spilsorb, 2 formaţii de intervenţie Rapidă (Craiova şi Scaieşti) alcatuite din 20 de persoane, una aflându-se la confluenţa râului Amaradia cu râul Jiu, iar cealaltă la 3-4 km pe râul Jiu, la podul din localitatea Cernele.

În această dimineaţă, la ora 6.00, situaţia pe teren se prezenta astfel:

– Pe râul Amaradia, începând de la locul avariei – comuna Albeşti, până la confluenţa cu râul Jiu mai sunt irizaţii de produs petrolier, atât în apă, cât şi pe vegetaţia situată pe ambele maluri;

– Pe sectorul de curs Jiu situat aval confluenţă cu râul Amaradia, până în zona podului rutier de pe DN Craiova – Breasta, zona pod Breasta, cca 7 km se observă irizaţii şi pete discontinue de produs petrolier, curentul apei dirijându-le spre malul stâng. Aici A.B.A Jiu a intervenit noaptea trecută cu 1500 kg spilsorb.

– La ora 4 a.m., când unda poluantă a ajuns în zona podului de la Podari, aval cca 5 km de podul de la Breasta s-a intervenit de către Formaţia A.B.A. Jiu cu 80 de saci cu spilsorb.

– În prezent A.B.A. Jiu intervene la următorul pod situat pe Jiu în zona localităţii Valea Stanciului la cca. 50 km de podul de la Podari. Sunt întinse baraje absorbante şi se va inteveni şi cu spilsorb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here