Polițistul rău-platnic din Berlești și-a pus pirostriile! Agentul are proptă la partid și NAȘ pe liderul TSD Gorj

1432

Mihai Boban, polițistul cercetat de superiorii săi, după ce la adresa sa s-au făcut mai multe sesizări grave legate de comportamentul său la adresa localnicilor, persoane de la care a împrumutat în mod repetat bani și i-a restituit după mult timp sau deloc, s-a căsătorit la finalul săptămânii trecute. În mod surprinzător, nașul cuplului a fost tocmai președintele TSD Gorj, Costi Dumitrașcu, de loc din Berlești și cunoscător al scandalurilor în care, cel pe care și l-a făcut fin, a fost implicat. La petrecerea de nuntă, organizată la Târgu-Jiu, Boban a chemat toată comuna, însă doar câteva persoane au acceptat să se afișeze alături de polițist și să-i dea și dar la nuntă.

Din 2016 până în prezent, perioadă în care a activat ca ajutor de post la Berlești, polițistul Mihai Boban a fost implicat în mai multe scandaluri cu localnici ai comunei. Unul l-a acuzat chiar de hărțuire și a declarat că Boban l-a pus să stea în genunchi în fața agentului. Un alt scandal s-a petrecut, anul trecut, când un pensionar din Berlești a avut curajul să spună că polițistul în cauză i-a cerut bani împrumut și nu i-a mai dat înapoi la timp. După publicarea informației, polițistul s-a achitat de datorie, dar deși a fost cercetat intern, a scăpat de acuzații. Lucrurile s-au repetat anul acesta, când Boban a ajuns să fie cercetat disciplinar, din nou, de cei de la Control Intern din cadrul IPJ Gorj, la adresa sa făcându-se alte acuze legate de faptul că împrumută bani și chiar uită să-i restituie la creditori. Dosarul nu s-a închis, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, anunțând luni, pentru Gorjeanul, că cercetarea internă a adjunctului șef de post din Berlești nu s-a încheiat. De altfel, în cauză au apărut noi elemente, pe care Gorjeanul le va face publice la momentul oportun.

Nuntă, la Târgu-Jiu
Până una alta, sâmbătă, pe 13 octombrie, la un restaurant din Târgu-Jiu, adjunctul șef de post a dat jos uniforma și și-a pus costumul de ginere. A fost condus la altar de Costi Dumitrașcu, liderul tinerilor din PSD Gorj, care a acceptat să-l facă fin pe cel care a închis ochii la mai multe infracțiuni, potrivit unor localnici, fapte care au avut loc pe raza comunei și mai mult, a împrumutat bani de la agenți economici din Berlești, care a căutat astfel protecție de la omul cu uniforma statului, de la persoane vârstnice neputincioase și de la oameni de bună credință care au făcut asta ca să-l ajute pe tânăr. Gesturile polițistului, mereu în căutare de bani obținuți ușor, au trecut însă de anumite bariere, care sunt cercetate în prezent de Controlul Intern al IPJ Gorj, ancheta fiind în desfășurare. Persoane din localitate spun chiar că acesta a fost transferat disciplinar din alt județ la Berlești și că ar trebui să părăsească cât mai degrabă comuna, lăsată intenționat la mâna hoților de lemne, dar și că însuși șeful de post i-a girat o serie de acțiuni, acesta fiind cel care l-a girat și în nume personal pentru un împrumut la CAR făcut de respectivul și încă neachitat. Poate din banii obținuți la nuntă, agentul Boban își va achita toate datoriile, inclusiv CAR-ul în cauză, dar și micile debite avute însă pe la localnici, nu doar din Berlești.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here