Polițiștii și jandarmii, surprinși într-o ipostază inedită

649

Oamenii legii au fost surprinși într-o ipostază mai puţin obişnuită, ieri dimineaţă. Poliţiştii rutieri din Gorj au oferit, de 1 Martie, mărţişoare, flori, urări şi recomandări femeilor aflate la volan, urându-le „o primăvară lipsită de incidente în trafic”. O acțiune similară a fost organizată și de jandarmi, în municipiul Târgu-Jiu. ”Continuând tradiția aniversării sosirii primăverii prin semnul mărțișorului, jandarmii gorjeni au început să execute cele mai frumoase misiuni, acelea prin care am oferit tradiționalul mărțișor, flori, zâmbete și îmbrățișări.

Prin oferirea tradiționalului mărțișor înțelegem să ne exprimăm aprecierea și recunoștința noastră față de femei, mame, soții, fiice, prietene și colege, care au fost felicitate. Cu sprijinul echipei de intervenție a Jandarmeriei Gorj a fost organizată în municipiul Târgu-Jiu, zona centrală, o acțiune prin care au fost oferite mărțișoare tradiționale doamnelor și domnișoarelor, fiind transmise cu această ocazie urări și gânduri de respect. Transmitem tuturor doamnelor și domnișoarelor o primăvară minunată plină de realizări”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj. Și în județul Hunedoara, șoferițele au fost trase pe dreapta, însă nu pentru a fi sancționate.

”La început de primăvară calendaristică, poliţiştii hunedoreni au «amendat» doamnele și domnișoarele cu flori şi mărțișoare! Ca în fiecare an, poliţiştii rutieri au participat, cu ocazia zilei de 1 Martie, la o acțiune cu caracter preventiv, în trafic, în principalele localităţi din judeţ. De această dată, au fost vizate doamnele şi domnişoarele aflate la volan, care au fost «trase pe dreapta» şi «sancționate» cu flori şi mărțișoare.

Acţiunea a avut loc în zona centrală a municipiului Deva, dar şi în municipiile Petroşani, Hunedoara, Brad şi în alte localităţi din judeţ, pe lângă mărţişoare, poliţiştii oferindu-le participantelor la trafic şi pliante cu recomandări vizând conduita preventivă la volan şi obligativitatea respectării prevederilor legislaţiei rutiere. La acţiunea din Deva a participat şi o poliţistă din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. De această dată, conducătoarele auto oprite în trafic au răsuflat ușurate, acestea primind, în locul punctelor de penalizare și a amenzilor, mărțișoare și flori. În municipiul Deva, poliţiştii rutieri au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor R.A.R. şi A.C.R., parteneri instituţionali tradiţionali ai unor astfel de acţiuni.

De asemenea, poliţiştii Serviciului Cazier din cadrul IPJ le-au oferit mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor care s-au prezentat astăzi (nr. joi) la ghişeu pentru a ridica certificatul de cazier judiciar. Poliţiştii rutieri care au participat la această acţiune, ce constituie deja o tradiție pentru Poliţia Română, le urează tuturor participantelor la traficul rutier să se bucure de o primăvară frumoasă şi lipsită de evenimente rutiere!”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here