Polițiștii locali au verificat chioșcurile din incinta unităților de învățământ preșcolar

544

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu acționează, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare  pentru crearea unui climat de siguranță publică a elevilor. Astfel, polițiștii locali din cadrul Biroului Control Comercial, au efectuat în data de 29.09.2016, o acțiune de verificare a agenților economici care desfășoară activități comerciale în incinta spațiilor destinate învățământului preuniversitar, precum și pe trotuarele sau pe aleile de acces în aceste unități.

La acțiunea de joi s-a verificat deținerea autorizației de funcționare, afișarea la loc vizibil din exterior, la intrarea în unitate a sintagmei “servirea cu băuturi alcoolice a minorilor este strict interzisă”, afișarea orarului de funcționare aprobat, afișarea prețurilor, comercializarea băuturilor alcoolice pe perioada desfășurării orelor de curs, servirea cu băuturi alcoolice sau produse din tutun în rândul minorilor, informarea scrisă cu privire la orarul de desfășurare al cursurilor unităților de învățământ, documentele de proveniență a mărfurilor, expunerea spre vânzare sau vânzarea de mărfuri sau orice alte produse fără specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat și efectuarea de publicitate pentru produsele din tutun și băuturi alcoolice. “Activitatea de control are ca principal scop conștientizarea agenților economici cu privire la riscurile la care sunt supuși minorii și înlăturarea neconformităților”, a confirmat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu.
Poliția Locală a Municipiului Târgu-Jiu va continua astfel de acțiuni pentru respectarea normelor legale privind activitățile comerciale desfășurate de agenții economici în apropierea sau in incinta unităților de învățământ din municipiul Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here