Poliţiştii îşi vor primi norma de echipament în octombrie

375

Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Sed Lex Gorj şi vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „SED LEX” a participat la şedinţa de lucru cu ministrul Radu Stroe, desfăşurată săptămâna trecută. Globaşu spune că promisiunile sunt pozitive, ministrul luându-şi angajamentul majorării salariilor mici ale agenţilor de poliţie, dar şi achitarea normei de echipament restantă, în cursul acestei luni. De asemenea, sindicaliştilor li s-au făcut şi alte promisiuni, stabilindu-se totodată o nouă întâlnire cu ministrul, în luna octombrie.

Veşti bune pentru poliţişti. Ca urmare a discuţiilor purtate săptămâna trecută de către reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „SED LEX” cu ministrul Radu Stroe, se pare că oamenii legii vor avea parte de salarii mai mari, le vor fi puse la dispoziţie materialele necesare desfăşurării activităţii, iar în cursul acestei luni îşi vor primi şi norma de echipament restantă. La întâlnirea cu ministrul Stroe a participat şi liderul sindical gorjean Cristinel Globaşu, acesta reprezentând zona Olteniei, în calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „SED LEX”. „Având în vedere calitatea mea de vicepreşedinte al federaţiei şi luând în considerare evenimentele de la Caraş, dar şi faptul că poliţiştii din mai multe judeţe şi-au exprimat dorinţa de a le urma exemplul celor de la Caraş, fiind dispuşi să intre în greva foamei, ministrul Radu Stroe ne-a invitat la un dialog pentru rezolvarea problemelor”, confirmă Globaşu.

Promisiuni pozitive pentru poliţişti
Potrivit aceleiaşi surse, problemele discutate cu ministrul Stroe au fost multiple. În primul rând, s-a adus în discuţie statutul poliţiştilor, stabilindu-se retrimiterea lui în teritoriu pentru a fi modificat. Un alt punct fierbinte al dezbaterii a fost legea salarizării, aceasta urmând a cuprinde indici de salarizare mai mari pentru agenţi. De asemenea, ministrul a fost informat cu privire la lipsa rechizitelor şi dotarea insuficientă, Stroe promiţând rezolvarea acestei probleme. În plus, în cursul acestei luni, poliţiştii îşi vor primi norma de echipament restantă. „Statutul va fi retrimis în teritoriu şi adus la cunoştinţă tuturor sindicatelor şi inspectoratelor pentru a fi dezbătut timp de o lună de zile. Cât priveşte salarizarea, ministrul a promis că de anul viitor, în funcţie de banii de la rectificare, salariile mici, corespunzătoare agenţilor, vor fi majorate; se urmăreşte capacitarea lucrătorilor să ocupe locurile vacante pentru zona de lucru cu cetăţenii. Cât priveşte dotarea, ea se va face în funcţie de banii de la rectificare pe capitole bugetare. Se va avea în vedere acordarea de materiale de birotică, iar norma de echipament rămasă restantă va fi acordată în luna octombrie”, menţionează Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Sed Lex Gorj şi vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „SED LEX”.
În cursul acestei luni va avea loc o nouă întâlnire cu ministrul Radu Stroe, data exactă urmând a fi stabilită cu preşedintele Federaţiei „SED LEX”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here