Poliţiştii gorjeni, pe malul mării

319

38245-0-politisti_romaniStau o lună la mare dar văd valurile şi plaja de la umbra caschetei sau în timpul patrulelor realizate pentru asigurarea ordinii publice. Este vorba despre poliţiştii gorjeni care au fost detaşaţi, pentru luna iulie, pe litoral.

Colaborarea celor două inspectorate judeţene de poliţie durează de mai bine de şapte ani, în fiecare vară gorjenii mergând în ajutorul purtătorilor de caschetă constănţeni.

În prezent, nu mai puţin de 11 poliţişti sunt detaşaţi la malul mării, pentru a-şi desfăşura, timp de o lună, activitatea. Aceştia nu se vor putea bucura de valuri şi de plajă decât după terminarea programului. Cazarea şi masa sunt gratuite iar pentru munca ce o desfăşoară primesc salariul normal. „De ani buni se colaborează cu Inspectoratul din Constanţa. Vara este un aflux mare de turişti şi trimitem câţi oameni au nevoie, depinde câţi cer”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Cei 11 poliţişti, plecaţi de la 1 iulie, se vor întoarce acasă la sfârşitul lunii. În august, însă, vor mai pleca alţii. „Nu ştim încă despre câţi este vorba, în funcţie de solicitări. În principiu cred că tot 11. Acum am trimis 7 pentru odine publică, unul pe judiciar, un criminalist şi încă doi”, a mai spus Tică.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here