Poliţiştii gorjeni, implicaţi în acţiunea „Blocada”

328

În luna august, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, va fi organizată acţiunea “Blocada” pe frontiera de vest şi sud a României, cu participare poliţiştilor rutieri din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, precum şi a judeţelor limitrofe acestora. La această acţiune vor participa şi poliţiştii rutieri din Gorj, care vor sprijini activitatea colegilor pe principalele drumuri naţionale care converg către frontiera vestică.

Urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu a cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, în perioada 1 – 31 august 2013, va fi organizată acţiunea „Blocada” pe frontiera de vest şi sud a României.
Astfel, poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, acţionează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”. Activitatea va fi sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş. De asemenea, poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi vor acţiona în „oglindă” cu poliţiştii bulgari, în cadrul „Blocadei Sud”.

Şoferii beţi, vitezomanii şi cei neatenţi, vizaţi de poliţişti
Poliţiştii vor acţiona prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, în colaborare cu specialişti din cadrul R.A.R. şi I.S.C.T.R. se va urmări respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane. În perioada menţionată, în medie, zilnic, vor acţiona 600 de poliţişti, care vor fi utiliza 216 echipamente de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. De asemenea, pentru derularea activităţilor vor acorda sprijin colegilor de la rutieră şi poliţişti de la ordine publică.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here