Poliţiştii Gheară şi Staicu au cerut instanţei să fie supravegheaţi la Filiaşi

706

Doi dintre poliţiştii trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru mită primită de la persoane care transportau și comercializau cărbune sustras de la Complexul Energetic Oltenia, în special de la Termocentrala Rovinari au solicitat, ieri, Tribunalului Gorj să le fie înlocuit organul judiciar desemnat cu supravegherea acestora.

Instanţa a admis, luni, cererile formulate de inculpaţii Marin-Paul Gheară, poliţist aflat sub control judiciar, şi de colegul acestuia, inculpatul Nicolae-Marinel Staicu, desemnând ca organ pentru supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Poliţia oraşului Filiaşi.
carbune cotaProcesul celor 12 poliţişti din Gorj, acuzaţi că luau mită, a început luna trecută la Tribunalul Gorj.
Procurorii susțin în continuare că, în perioada 2014 — septembrie 2015, agenții de poliție trimiși în judecată în timp ce patrulau pe ruta Motru — Rovinari — Turceni — Țânțăreni au protejat persoane care transportau și comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparținând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de proveniență și pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din județul Gorj și din județele limitrofe.
Sustragerile de cărbune se derulau în special pe traseul benzilor transportoare către Termocentrala Rovinari, în zonele în care circuitul este amenajat de-a lungul gospodăriilor unor cetățeni ai localităților Roșia Jiu și Rogojelu. Cărbunele era descărcat în grădinile proprii, pentru ca ulterior să fie încărcat în autoutilitare/camioane aparținând proprietarilor gospodăriilor sau altor persoane fizice ce dețineau astfel de mijloace de transport cu capacitatea cuprinsă între 3,5 și 16 tone, precizează sursa citată.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. ACESTI POLITISTI SI ALTI COLEGI AI LOR FACEAU PE CINSTITI OAMENI AI LEGII DAR LOCALNICII DIN TURCENI STIAU CIT DE MAFIOTI ERAU CIND IESEAU LA DRUMUL MARE SI JEGMANEAU TOT CE PUTEAU .BA MAI MULT INTOCMEAU ACTE CU MARTORI FALSI.STIE EL DAN UNGUREANU SI STAICU CE MAGARII FACEAU.DACA AR FI SA ANALIZAM DOAR SITUATIA MATERIALA A LOR SE POATE CONSTATA CIT CE CINSTITI AU FOST.ACESTIA MERITA SA FIE DEZBACATI SI CONDAMNATI CA ORICE CETATEAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here