Poliţiştii de la TF Gorj au obţinut performanţe în 2009

403
trenBiroul Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj a evaluat zilele trecute activitatea desfăşurată în anul 2009. În această perioadă, s-a constatat că angajaţii biroului au avut una dintre cele mai bune performanţe în cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Craiova.

Astfel, în cursul anului trecut, poliţiştii gorjeni de la TF au fost sesizaţi despre comiterea a 203 infracţiuni, din care 148 în flagrant.

Totodată, din cele 170 de infracţiuni constatate, pondere au avut-o cele economico-financiare, acestea fiind în număr de 92 mai multe cu 34 decât în 2008. Dintre acestea, 28 au fost înşelăciuni, două delapidări, nouă abuzuri în serviciu contra intereselor personale, două neglijenţe în serviciu, cinci evaziuni fiscale, alte cinci infracţiuni de fals la legea contabilităţii, 22 de falsuri şi uz de fals, precum şi alte 13 infracţiuni ce au vizat fapte de corupţie pe trenuri.
Tot pentru faptele de corupţie, Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj au întocmit cinci dosare penale, în care au fost cercetate mai multe persoane sub aspectul comiterii infracţiunii de dare şi luare de mită, precum şi purtare abuzivă. „Datorită intensificării patrulelor de poliţie din trenurile de călători am avut mai multe cazuri de desistare a conducătorilor de tren cu privire la faptele de corupţie”, ne-a declarat Daniel Brotea, şeful TF Gorj.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here