Poliţişti condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru omor

620

Polițiștii Cosmin Militaru şi Bogdan Papuzu au fost achitați de magistrații Curții de Apel Timișoara pentru infracțiunile de cercetare abuzivă. Cei doi au fost condamnați la 13 și, respectiv 14 ani de închisoare pentru omor.
Ieri după-amiază, Papuzu și Militaru au fost duși la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru efectuarea de analize medicale înainte de a fi încarcerați.
„În baza art.396 alin.1, 5 raportat la art.16 alin.1 lit. b teza I C.pr.pen, cu aplicarea art. 4 Cod penal, achită inculpatul PAPUZU BOGDAN EUGEN pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă prev. şi ped de art. 266 alin. 2 C.pen. din 1969. Înlătură dispoziţiile referitoare la contopirea pedepselor în baza prev. art. 33 lit. a și art. 34 lit. b C.pen. din 1969, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de omor, aceea de: – 13 (treisprezece) ani închisoare, cu executare în regim de detenţie. În baza art.396 alin.1, 5 raportat la art.16 alin.1 lit. b teza I C.pr.pen, cu aplicarea art. 4 Cod penal, achită inculpatul MILITARU CONSTANTIN COSMIN pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă prev. şi ped de art. 266 alin. 2 C.pen. din 1969. Înlătură dispoziţiile referitoare la contopirea pedepselor în baza prev. art. 33 lit. a ?i art. 34 lit. b C.pen. din 1969, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de omor, aceea de: – 14 (paisprezece) ani închisoare, cu executare în regim de detenţie. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în apel, rămân în sarcina acestuia. Dispune plata sumei de câte 200 lei pentru fiecare avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Timiş cu titlu de onorariu parţial avocat oficiu. Definitivă.”, au stabilit magistraţii Curţii de Apel Timiş.
Reamintim că, în noiembrie 2008 cei doi agenţi au bătut un suspect de furt, din comuna Stoina, până când l-au omorât. Dar, ulterior, a doua zi, după ce l-au ținut pe acesta doar în pumni și picioare, poliţiştii și-au dat seama că au făcut o confuzie și au bătut pe altcineva.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here