Politician liberal, bătut în fața vilei pentru o datorie! Copilul a asistat la măcelul dat tatălui de trei indivizi

1164

Imaginea de succes creionată de către liberalul Marcel Hoară, plecat din Gorj urmare a unui eșec politic sub sigla PDL, dar devenit dezvoltator de lux la Snagov, începe să pălească urmare a problemelor sale de familie, care au ajuns publice. Soția acestuia a cerut instanțelor de judecată mai multe ordine de protecție, susținând că ea și cele două fiice ar fi fost victimele violenței soțului său, în același timp cerând, anul trecut, divorțul de cel cu care are împreună cei doi copii. Mai mult, în declarațiile date în fața instanței de judecată, Georgeta Hoară a dezvăluit că soțul său, în vara anului trecut, ar fi fost bătut de trei bărbați, asta în fața uneia dintre fiice, totul pentru o datorie neachitată de către acesta.

“Minora T. a participat în vara acestui an(n.r. 2017) la agresarea pârâtului de trei oameni care veniseră să îi ceară o datorie, iar ca urmare a refuzului pârâtului de a-și achita datoriile, cei trei bărbați l-au bătut în fața fetiței și l-au amenințat că îi dau foc casei, în ciuda țipetelor fetiței de a-i împiedica să îl lovească pe pârât și a rugăminții fetiței de a-i face pe cei trei să părăsească locuința acestuia”, se arată în mărturia Georgetei Hoară de la dosarul cauzei, mărturie care arată că politicianul are serioase probleme financiare. Nu este singurul lucru spus de nevasta lui Hoară în fața judecătorilor, femeia plângându-se că fiica care a asistat la incident ar fi fost șocată. “Față de această violență la care a participat fetița, copilul are deseori coșmaruri povestindu-mi că noaptea visează un agresor care o înjunghie. Aceste coșmaruri se datorează faptului că a participat la agresarea tatălui său. Cu toate acestea, după acest eveniment pârâtul a refuzat să își dea acordul pentru ca T. să poată participa la consiliere psihologică”, a continuat soția lui Marcel Hoară, citată de presa centrală.

Obligați să se înțeleagă
Depoziția de mai sus a fost făcută mai exact în dosarul în care Marcel Hoară a chemat-o în instanță pe soția sa, Georgeta, la sfârșitul anului trecut, după separarea celor doi. După despărțirea politicianului, cei doi ex-soți cresc fiecare câte o fată dintre cele două ale cuplului, iar acest lucru a dus la o dispută pe care au vrut să o rezolve în instanță. Numai că magistrații le-au recomandat soților să se înțeleagă. “Cea mai bună soluție aflată la îndemâna ambilor soți este buna înțelegere, ori acceptarea soluției ce urmează a fi dată de instanța fondului, după administrarea unor probe temeinice (așa cum s-a mai arătat), probe care nu pot fi administrate în cazul de față”, arăta instanța.

Războiul din familia Hoară continuă!
În ciuda recomandărilor instanței, conflictul dintre foștii soți nu s-a încheiat. Compartimentul de Autoritate Tutelară a Primăriei Snagov a intrat și ea între cei doi, iar procesul a fost încheiat, în februarie, de Tribunalul Ilfov care a decis că cele două fete ale soților Hoară să rămână la Georgeta, mama minorelor, în timp ce tatăl va plăti pensie alimentară fiicelor, mai exact o treime din veniturile realizate lunar. Ambii părinți își vor exercita însă autoritatea părintească în comun asupra copiilor. Mai exact, instanța respinge apelul declarat de apelantul Hoară Marcel ca nefondat, dar “Admite apelul declarat de apelanta Hoară Georgeta. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite cererea conexă formulată de reclamanta pârâtă Hoară Georgeta. Dispune exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorelor H. M., născută la …, şi H. T., născută la …, în comun de către ambii părinţi, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 10484/94/2017 al Judecătoriei Buftea. Stabileşte domiciliul minorelor la domiciliul reclamantei pârâte în …, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 10484/94/2017 al Judecătoriei Buftea. Obligă pârâtul reclamant la plata unei pensii de întreţinere lunare în cuantum de 1/3 din venitul net realizat, în favoarea minorelor, cu începere de la data de 31.10.2017 şi până la majoratul copiilor. Suplineşte acordul pârâtului reclamant cu privire la înscrierea la Şcoala George Topârceanu, din Bucureşti, str. Argeşelu, nr. 6, sector 4, a minorelor H. M., în clasa a VII-a, şi H. T., în clasa a IV-a. Obligă pârâtul la plata sumei de 1865 lei cu titlu de cheltuieli de judecată fond către reclamantă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate”. Sentința Tribunalului Ilfov, dată la finalul lui februarie, este definitivă. Pe 16 aprilie, Marcel Hoară o dă însă în judecată pe Georgeta Hoară la Judecătoria Buftea, unde cere ordonanță președințială. Abia pe 8 iunie, instanța va decide, dacă îi va da sau nu câștig de cauză reclamantului.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here