Politică, SRI și miros de…bani! Candidatul Pro România la Senat, fiul unui afacerist controversat, implicat în afaceri cu țigări și privatizarea Avicola!

4935

Propunerea Pro România pentru locul 1 pe lista pentru Senat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, este Alexandru Baicu Ciudin, un tânăr cu origini în Gorj, ajuns, prin conjunctura politică generată de fuziunea ALDE cu Pro România, să candideze în județul natal al tatălui său, implicat, în urmă cu două decenii, în unele afaceri controversate la Târgu-Jiu.
Alexandru Baicu Ciudin este director general adjunct al Administrației Fondului Imobiliar din cadrul Primăriei Genarale a Municipiului București și membru în Consiliul de Administrație al Depogaz Ploiești SRL, filiala de înmagazinare a gazelor naturale care aparține Romgaz SA, iar printre altele, trebuie menționat că și-a finalizat studiile la Colegiul Național de Informații.
Pe listele Pro România, pentru un loc de senator de Gorj, a aterizat Alexandru Baicu Ciudin, președinte al ALDE Sector 5, poziție din care a demisionat, pentru a putea candida pe listele partidului lui Ponta.
Ciudin este din luna februarie a acestui an, consilier în cadrul Consiliului General al municipiului București și a candidat, fără succes, la alegerile din această toamnă pentru un mandat de consilier general.
Ciudin este director general adjunct al Administrației Fondului Imobiliar din cadrul Primăriei București, iar din martie 2018 deține o poziție de administrator în cadrul CA al Depogaz Ploiești. În trecut, acesta a fost președinte al CA al Spitalului Clinic Colțea și a lucrat în cadrul CEC Bank.
Trebuie spus că, în 2011, candidatul Pro România a absolvit cursurile postuniversitare în cadrul Colegiului Național de Informații.
Deși s-ar părea că nu are prea multe legături cu Gorjul, Alexandru Baicu Ciudin este cunoscut în anumite cercuri de influență din județ, prin intermediul tatălui său, Iulian Ciudin, om de afaceri originar din comuna Vladimir.
Potrivit unor surse, la finele anilor ’90, Ciudin se afla în preajma celor care au condus Fabrica de Țigarete de la Târgu-Jiu, fiind unul din puținii dealeri agreați de aceștia, dar și de cei care controlau, la acea vreme, afacerile cu țigări în România.
Câțiva ani mai târziu, firma acestuia și-a adjudecat fostul combinat de creșterea puilor Avicola SA, după ce AVAB a schimbat modalitatea de vânzare. Tranzacția a fost una extrem de controversată și a ajuns pe masa ministrului de Interne de atunci, mai ales că, la parafarea contractului de vânzare cu lichidatorul judiciar al Avicola s-a prezentat, alături de Ciudin, și afaceristul irakian Hassan F. Hassan, de la Instant 99 București, cei care au preluat, de fapt, afacerea de la Târgu-Jiu.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here