Politica falimentară a propovăduitorilor dreptăţii şi adevărului

926
irod nou 2Lucrurile sunt încurcate rău în partidul păstorit de cel ce avea să ne amăgească, câştigând alegerile prezidenţiale cu sloganuri despre sistemul ticăloşit şi lupta anticorupţie. Numai că, după cinci ani de dregătorie turbulentă la Palatul Cotroceni, şi democrat-liberalii preşedintelui Băsescu se află în ipostaza partidului corupt, pricopsind România cu afacerile lor de cumetrie, cu intruşi dubioşi ce se înfruptă din banul public, dar şi cu multe cozi de topor din diverse arii, cu puternice influenţe politice şi sociale, inclusiv din interiorul partidelor şi al Bisericii, la cel mai înalt nivel, care fac pe dracu-n patru pentru mântuirea şi manipularea „sufletelor”, în speranţa că vor putea să asigure baza necesară de voturi care să-l menţină pe ilustrul vizionar în fotoliul celei mai înalte demnităţi a statului român şi pentru al doilea mandat.

Or, după 2004, încălcarea legii a devenit pentru gaşca portocalie politică de stat, motiv pentru care acum, compromiterea acestor propovăduitori ai dreptăţii şi adevărului, în frunte cu marele cârmaci este una cvasi-generală, reuşind a se menţine la putere doar prin impertinenţă şi învrăjbirea diverselor categorii sociale, prin exerciţii de imagine în vremuri de criză şi solidaritate în rău, susţinându-se unii pe alţii oriunde şi oricând pentru a-şi satisface marea lor de interese.
Iar cazul Ridzi şi a clanului PDL-ist din MTS este deocamdată vârful aisbergului afacerilor murdare, pentru că bomba, odată detonată, va declanşa în lanţ pandemia ilegalităţilor şi în ministerele: turismului, economiei, transporturilor, în agenţiile naţionale, instituţiile deconcentrate şi peste tot unde libarca portocalie şi-a infiltrat puii, jonglând cu banii publici şi furând ceea ce a mai rămas de furat în România.
Altfel nu se explică de ce a fost mai deunăzi atâta linişte la Palatul Cotroceni şi de ce tac mereu procurorul general, DNA, ANI şi Justiţia atunci când nomenclatura PDL-istă, odraslele şi lumea interlopă din ograda portocalie eludeaza fără cruţare legile ţării, fiind de notorietate infracţiunile penale comise în detrimentul obsţei, scoase la iveală şi dezbătute în presă, dar ascunse sub preş de către procurori şi instanţele de judecată în cazurile Videanu, Oltean, Falcă, Boureanu, Manţog, M. Macovei, Mircea Băsescu, V. Popoviciu etc. După cum, aviarul enoriaş Gh. Flutur(cândva şi el cu dosar penal în justiţie ), ministresele Ridzi şi Udrea au deturnat la rândul lor bani publici în scopuri electorale în principal spre independenta EBA şi tătucul Traian, şi cândva vor da socoteală alde Kovesi, D.Morar şi ţuluşii săi pentru tăinuire şi subordonare politică, ocolire şi aplicare discreţionară a legii. Sau poate aşteaptă jocul dominoului, de vreme ce tot ce mişcă în PDL se află la picioarele familiei prezidenţiale, starleta – marinar dându-se în stâmbă ori de câte ori pofteşte, confundându-i pe români cu matrozii de pe propria-i navă.
Acum, a ajuns în fruntea MTS o femeie senator şi om de afaceri din Focşani, fiindu-le interzis specialiştilor în materie să ocupe o astfel de demnitate, pentru a revigora sportul românesc, câtă vreme bociştii trebuie să-şi răsplătească finanţiştii campaniilor electorale. Iar personajul uns, pe căi neortodoxe, în fruntea Ministerului, este prins în afaceri oneroase şi cu o avere impresionantă, urmând a răspunde la ordinele combinatorilor sau a cădea victimă politicii de clan ce bântuie în interiorul acestui partid.
În fine, pentru ca asemenea conduită scandaloasă şi falimentară pentru ţară să fie completă, a trebuit extinsă şi la nivelul Comunităţii Europene, de unde răspunsurile vin pe măsură, mai ales că, în incompetenţa lor, cei ce rânduiesc treburile pe la palatele Cotroceni şi Victoria mint de dau în „gropi”, răţoindu-se mai nou la instituţiile sau la birocraţii de la Strasbourg şi Bruxelles. Şi România continuă să aibă, din păcate, imaginea unei ţări destul de şifonate în cadrul Uniunii, stându-ne mărturie la slaba încredere şi recenta organigramă a Parlamentului European, în care abia dacă ne regăsim în nişte roluri decorative de decizie legislativă şi euro-comunitară.
Prof.Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here