Poliția, la mall

596

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, îşi aduce, astăzi, angajații Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Serviciului Rutier, începând cu ora 16.00, în mall-ul din Târgu-Jiu, în cadrul unei acţiuni organizate în ultima zi a campaniei intitulate „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, aflată la cea de-a unsprezecea ediţie. Până la ora 18.00, clienții vor primi de la oamenii legii pliante cu recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere. Înainte de acest eveniment, la ora 12.00, elevii de la Liceul Sportiv din Târgu-Jiu vor face demonstraţii privind traversarea regulamentară, iar printre cei care vor asista la exercițiile de pe trecerea de pietoni din apropierea instituției se vor afla și profesorii. Tema va fi „Traversez în siguranţă!”.politia

Ulterior, la ora 13.00, este programat un concurs de biciclete, la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. ”Copiii vor fi anunțați că pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare. Persoanele care circulă cu bicicletele pe drumurile publice trebuie să le conducă pe un singur rând, conform regulamentului pentru aplicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului Nr. 195/2002 și sunt obligate să aibă asupra lor actul de identitate”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
De asemenea, bicicliștii nu au voie să transporte o altă persoană, în afară de copiii de până la șapte ani, însă doar dacă vehiculul are montat în față un suport special.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here