Poliția Judiciară a TF Gorj pasează cazurile grave petrecute în gările din județ către IPJ!

978

Un caz de moarte suspectă, petrecut luna trecută în Gara Târgu-Jiu și unul grav de tâlhărie, care a avut loc pe 18 octombrie în Gara Țânțăreni, sunt cercetate, în prezent, de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, deși competența teritorială și materială pentru cercetarea și soluționarea acestor infracțiuni sunt ale Poliției TF. Nimeni nu înțelege de ce polițiștii de la transporturi feroviare nu se implică pentru prevenirea și pentru soluționarea unor astfel de fapte grave, deși Poliția TF are în Gorj zeci de salariați și un șef în persoana lui Paul Dondera, acesta trebuind să fie coordonat pentru astfel de situații de către Secția Regională de Poliție Transporturi-SRPT Craiova, unde există un birou specializat în acest sens.

Un bărbat fără adăpost a fost găsit mort, luna trecută, într-o magazie din Gara Târgu-Jiu, spațiu aparținând CFR Târgu-Jiu. Cazul nu s-a mediatizat, deși în cauză Poliția TF trebuia să se sesizeze și să întocmească dosar penal de moarte suspectă. Cazul este grav, deoarece victima se presupune că a făcut parte dintr-o rețea extinsă de cerșetorie, fiind plecat în străinătate pentru o lungă perioadă de timp. Poliția TF a pasat cazul IPJ Gorj, la fel cum a făcut, recent, și cu tâlhăria din Gara Țânțăreni, caz la fel de grav, trei tineri fiind identificați și reținuți de polițiști, după aproape o lună de la comiterea faptei.Poliția TF este în atare condiții aproape inexistentă la nivelul județului Gorj, vorbim de o comunicare deficitară cu organele mass-media, dar și de o lipsă de transparență și de activitate a acestei instituții.În gara municipiului, polițiștii TF ar trebui să fie prezenți pe peron la sosirea și plecarea oricărui tren de persoane, dar acest fapt nu se mai întâmplă, iar dacă sunt văzuți în zonă, polițiștii nu sunt echipați regulamentar, ei umblând cu capul descoperit fără caschetă.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Băi Dani, aka Brutus, de ce faci tu măgării din astea și arunci cu nămol în foștii tăi camarazi? Nerușinată mică ce ești! Nu îți priește pensia? Vezi că sunt locuri libere la curățenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here