Poliția, în acțiune de amploare pe drumurile din Gorj: 114 permise, reținute într-o săptămână

420

O razie efectuată de poliţiştii din Gorj, în perioada 1-7 mai, pe raza întregului județ, s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru unii dintre conducătorii auto trași pe dreapta. În urma controalelor efectuate în trafic, 114 șoferi au devenit pietoni.
”Autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză, acționându-se, de asemenea, în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi conduc autovehicule, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier. În cadrul acţiunii au fost controlate peste 1.000 de autovehicule, fiind aplicate 856 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni, 422, au fost aplicate conducătorilor auto pentru încălcarea regimului legal de viteză, 10 pentru nerespectarea regulilor de depășire, 24 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor care nu au respectat regulile rutiere, iar restul pentru alte abateri la regimul circulației. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate opt infracţiuni, din care cinci la regimul rutier”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Din cele 114 permise de conducere suspendate, 34 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 24 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, șase pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 10 pentru depășire neregulamentară, trei pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența alcoolului și 37 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost constatate nereguli tehnice, fiind retrase 15 certificate de înmatriculare. Reprezentanții IPJ Gorj mai spun că neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, indisciplina acestora şi viteza neadaptată la condiţiile de drum sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Sfat pentru șoferi
Oamenii legii au și o recomandare pentru conducătorii auto. ”Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o concentrație de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic”, a mai declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here