Poliţia gunoaielor – Depozitele necontrolate de deşeuri, pun pe jar autorităţile locale

411

deseuriAutorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu se confruntă cu o creştere a suprafeţelor unde se aruncă gunoaie la întâmplare, creându-se astfel depozite necontrolate.

Zonele cu probleme din municipiu sunt străzile Termocentralei, Căpitan Buzatu, zonele Amaradiei, Jieţei, Narciselor şi fostul drum al Mocăniţei. Mai nou, Poliţia Comunitară supraveghează depozitele ilegale.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au iniţiat de curând o acţiune de supraveghere semi-permanentă a zonelor consacrate din municipiu unde se aruncă deşeuri la întâmplare. „De curând, am decis să punem pază în aceste zone. Astfel, există patrule ale Poliţiei Comunitare care supraveghează depozitele necontrolate şi, prin această acţiune dorim să reducem fenomenul de a arunca gunoaie în spaţii neamenajate”, a declarat şeful Serviciului de Gospodărie Comunală, Ionuţ Jilăveanu.
Amenzi de până la trei mii de lei
Odată cu sporirea securităţii în zonele mai sus menţionate, au apărut şi amenzile date pe bandă rulantă. Conform lui Jilăveanu, până acum s-au dat mai multe amenzi persoanelor fizice decât celor gunoaie-in-padurejuridice. Acestea din urmă riscă să plătească pentru depozitare necontrolată de deşeuri sume de până la 3.000 de lei, iar cele fizice de 600 de lei.
„Am decis să dăm curs şi sesizărilor venite de la cetăţeni privind această problemă. Ne folosim de oamenii care primesc ajutor social pe Legea 416 pentru a ne ajuta să curăţăm zonele unde locuitorii ne solicită intervenţia. Şi Garda de Mediu ne-a fost de ajutor deoarece am reuşit să eliminăm câteva depozite, însă, din păcate, acestea continuă să apară”, a mai spus şeful Serviciului de Gospodărie Comunală.
Luna Curăţeniei, încheiată cu succes
Chiar dacă la Târgu-Jiu, Luna Curăţeniei s-a încheiat, iar toate zonele din municipiu au căpătat aspect de primăvară după o iarnă mohorâtă cu precipitaţii abundente, mai sunt străzi unde autorităţile locale continuă înfrumuseţarea. Astfel, zilnic, în mai multe cartiere se face curăţenie, precum şi toaletare de pomi. Această acţiune a debutat în urmă cu o săptămână şi va continua atât cât va fi necesar şi câte solicitări vor exista din partea reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari din Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here