Polaris are de recuperat miliarde de la datornici

470

Peste 20 de miliarde de lei vechi este cuantumul datoriilor acumulate de asociaţiile de proprietari din municipiul Târgu-Jiu, bani care reprezintă facturi neachitate către societatea care se ocupă de colectarea deşeurilor, Polaris M Holding.

Potrivit conducerii Polaris Târgu-Jiu, operatorul de salubritate de la nivelul municipiului, multe investiţii sunt blocate din cauza datoriilor a numeroase asociaţii de proprietari. “Nu mai putem face nimic acum, deoarece merge foarte greoi procedura de recuperare a datoriilor. Cele mai mari probleme sunt la asociaţiile de proprietari din Târgu-Jiu. Acestea ne datorează undeva peste 20 de miliarde de lei vechi. Ne gândeam chiar să extindem implementarea montării platformelor subterane, atât la nivelul municipiului, cât şi în localităţile unde noi avem contracte. Este nevoie şi de bani pentru demararea de noi proiecte. Culmea, acum ne-au venit solicitări de construire a noi platforme subterane de colectare a deşeurilor tocmai de la asociaţiile de proprietari din Târgu-Jiu, care iniţial nu apreciaseră ideea noastră. La ora actuală, avem montate 60 de platforme subterane în Târgu-Jiu şi alte 8 în oraşul Bumbeşti-Jiu. Toate aceste platforme dau un randament foarte mare, ţinând cont că şi cheltuiala cu întreţinerea lor nu este aşa de ridicată”, a declarat Ion Pătraşcu, directorul Polaris M Holding, sucursala Târgu-Jiu.
Suma la care se ridică investiţia pentru cele 60 de platforme montate în municipiul Târgu-Jiu este de 720.000 euro, bani suportaţi de firma Polaris M Holding. Aceste platforme sunt prevăzute cu guri de introducere a deşeurilor în containere, care sunt în subteran. Când sunt pline, autospeciala de ridicare a deşeurilor are un sistem de cuplare la instalaţia hidraulică a platformei care o ridică pentru a scoate containerele.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here