Pod rupt de viitură, la Berlești! Inundații în alte zece localități

897

Ploile de la începutul acestei săptămâni au afectat 11 localități din județul Gorj. Cele mai mari pagube s-au înregistrat însă la Berlești, unde, din cauza unei viituri, s-a rupt un cap de pod de pe un drum comunal din localitate. Edilul Iulian Berlescu a declarat că situația este însă sub control, iar traficul rutier se desfășoară fără probleme în localitate. Primarul mai anunță că mai multe culturi au fost afectate de inundații. De asemenea, pompierii de la ISU Gorj au scos apa din zeci de locuințe din: Alimpeşti, Bengeşti-Ciocadia, Hurezani, Schela, Bălceşti, Novaci, Prigoria, Logreşti, Pociovaliştea şi Dăneşti.

Podul din satul Gîlcești, comuna Berlești, a fost afectat de viitura produsă în noaptea de luni spre marți pe un pârâu care traversează localitatea, în timp ce numeroase culturi agricole poziționate de-o parte și alta a albiei acestei ape au fost, de asemenea, inundate. “În urma ploilor care s-au produs luni noaptea ni s-a rupt un cap de pod în satul Gîlcești. Traficul nu este blocat fiind vorba de DC27 A. Din fericire, râurile s-au liniștit și s-au retras în matcă. Nu sunt pagube importante, nu sunt locuințe inundate și nici case izolate. Culturile de pe marginea apelor au fost în schimb inundate. Unde s-a rupt capătul de pod am semnalizat cu o panglică”, a declarat primarul Iulian Berlescu. Acesta a menționat că traficul rutier nu este blocat pe nicio arteră din localitate, dar și faptul că la Primăria Berlești se asigură permanența în fiecare seară până pe data de 11 iulie. “Facem prin rotație de serviciu în primărie, angajații se implică pentru a fi evitate situații mai grave”, a completat primarul.

Pompierii, la datorie!
În cursul zilei de ieri, însă, mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării şi beciuri inundate din judeţul Gorj, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Astfel, pompierii au intervenit în localităţile: Alimpeşti, Bengeşti-Ciocadia, Hurezani, Schela, Bălceşti, Novaci, Prigoria, Logreşti, Pociovaliştea şi Dăneşti. „În judeţul Gorj s-a dispus deplasarea în zonele inundate a echipajelor din cadrul subunităţilor ale căror raioane nu sunt afectate de inundaţii”, se arată în comunicat. Situaţia este permanent monitorizată pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor de vreme rea.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here