Poate, totuşi…

363

Fără curtoazii, trebuie recunoscut faptul că de când la conducerea oraşului se află, actualul primar,- fiind vorba de ing. Fl. Cârciumaru -, faţa urbei, s-a schimbat, în mare măsură, în bine. Am spus-o, am scris-o şi, de ce nu, voi mai face-o, atunci când va fi nevoie. Fără a-nşirui, aici, transformările suferite de Târgul de pe Jiu, bunul simţ îl obligă sau ar trebui s-o facă, pe oricare trăitor sau vizitator, să recunoască şi să-şi scoată pălăria !

Câtă vreme, în preajma dumnealui, se află o nouă echipă de adjuncţi sau viceprimari, – pe unul din ei cunoscându-l şi având numai cuvinte de laudă la adresa sa -, e vorba despre domnul ing. Aurică Popescu, îmi permit a lansa, ca studiu şi propunere, posibilitatea protejării câtorva mii de suflete, care locuiesc în zona 9 Mai, mai precis, în zona Plopilor şi zona Lido. Iată despre ce-i vorba.
Pe întreaga sa porţiune, strada 9 Mai, de la intersecţia cu str. 23 August şi până, hăt, la calea ferată, are o singură trecere de pietoni, aflată, până de curând, la intersecţia străzii N. Titulescu cu str. 9 Mai, mutată, nu prea pricep mulţi,de ce, la mijlocul Parcului Lido. Deşi unele explicaţii ar fi, necazul este altul. Cei care locuiesc în zona străzii Teilor, sunt, să zicem, beneficiarii, acestei treceri de pietoni, dar ce te faci cu miile de locatari care locuiesc în zona opusă, adică pe Plopilor, chiar blocul Lido ? Să vii de la o jumătate de kilometru şi să traversezi pe zebra de la mijlocul parcului Lido? Mă-ndoiesc. Cum bine se ştie, şi am mai scris despre asta, dar…fără ecou, la intersecţia străzilor 9 Mai cu N. Titulescu, este un Peco. Majoritatea locatarilor din zona Plopilor-Lido, traversează prin zona acestui Peco, pe la intersecţia străzii, lipsită de protecţie, prin zebră, sau trecere pietoni. Să nu se ia cineva după existenţa unui panou, de STOP LA INTERSECŢIE, care ar proteja pietonii, care se aventurează, printre maşinile (inclusiv tonajul greu) care circulă ca la furnicar, considerând că ar respecta vreunul semnificaţia acelui panou ! Aş, de unde!? Fiecare aventurier, care se angajează să treacă pe-acolo, ar trebui să-şi lase acasă…epitaful ! Vrei să treci, e treaba ta. Conducătorii auto, nu sunt stânjeniţi de existenţa semnului care obligă la oprire. Mai zilele trecute, m-a-njurat, birjereşte, un…domn, aflat la volanul unui jeep, aruncându-mi printre dinţi cuvinte specifice multora…de teapa sa, atrăgându-mi atenţia că el nu ia-n seamă un semn…”băga-l-ar…cine l-a proptit acolo” !!! Şi asta se-ntâmplă zilnic, de sute şi sute de ori. Dacă nu mă-nşel, e singura intersecţie din oraş, cu circulaţie de anvergură, căreia îi lipsesc, marcajele de TRECERE PENTRU PIETONI !…Şi, atenţie, au început şcolile, iar aici este circulaţie, nu glumă.
De-aceea, scriu aceste rânduri… Poate, totuşi…
Geo Filiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here