Pliantul Mănăstirii “Sf. Ioan Botezătorul” – Cămărășeasca din Tg. Cărbunești!

1029

În cinstea Praznicului “Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul”, de la 29 august 2013, Mănăstirea “Sf. Ioan Botezătorul” – Cămărășeasca din Orașul Tg. Cărbunești se bucură de tipărirea unui frumos pliant care întrunește condiții grafice deosebite și care poate fi oferit cu multă bunăvoință credincioșilor prezenți la slujba Sfintei Liturghii.

Realizat la standarde profesionale autentice și cu o ținută grafică deosebită, fontul, imaginea și culorile fiind armonios îmbinate pentru a încânta privirea și a atrage atenția asupra unui așezământ monahal de excepție, situat pe malul drept al Gilortului, toate acestea constituie argumente convingătoare care ne determină să apreciem, pe bună dreptate, că se confirmă pe deplin cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit, acad. dr. Irineu, care ne spune chiar pe coperta pliantului că “Mănăstirea «Cămărășeasca» intră în această logică a Planului Lui Dumnezeu”, tocmai pentru a crește gradul de atractivitate pentru aceste locuri de o frumusețe aparte, într-o lume însetată de imagini vii sau chiar de îmbinarea inspirată a unor imagini document.
Îndeplinindu-și cu prisosință misiunea pentru care a fost proiectat și creat, Pliantul Mănăstirii “Sf. Ioan Botezătorul” – Cămărășeasca se dovedește un mijloc plăcut și eficient de a transmite și de a promova mesajul duhovnicesc, deoarece ne oferă date despre istoricul bisericii mănăstirii, informații tehnice despre structura materială a construcției, ca și unele imagini revelatoare despre pictură și despre icoanele cu care este împodobit sfântul lăcaș. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat că pliantul acesta consemnează cu alese cuvinte și în imagini de referință, crâmpeie de viață care ne redau câte ceva din osteneala obștei de maici care își îndeplinesc în fiecare clipă misiunea de a fi rugătoare la Dumnezeu, pentru toți cei care își îndreaptă pașii spre această Sfântă Mănăstire!
În încheiere, se cuvine să adresăm sincere mulțumiri și profundă recunoștință unor oameni minunați care au contribuit cu multă dăruire la proiectarea și la tipărirea acestui frumos pliant: colectivului Cercului foto-artă plastică al Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu” din Tg. Jiu, d-lui fotograf Marius Zgăbaia, conducerii și colectivului Tipografiei “PRODCOM” SRL Tg. Jiu, Primăriei Orașului Tg. Cărbunești, personal d-lui Primar Mihai Viorel Mazilu, ca și d-lui prof. univ. dr. Constantin Căruntu, sprijinitorii direcți ai realizării unui document care face cinste unei localități emblematice, cu atâtea tradiții valoroase în viața spirituală a județului și a țării!
G.VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here