Plante care te menţin tânăr

444

a fi tanarOdată cu trecerea timpului, celulele corpului îmbătrânesc. Nu putem să oprim timpul, dar în schimb putem să stopăm acţiunea factorilor nocivi din jur. Cum? Dacă apelăm la ierburilor benefice în eliminarea toxinelor, care ajută organele şi le menţin sănătoase. Iată care sunt cele mai bune în acest sens.

Afinul

Are proprietatea de antioxidant puternic, foarte bun pentru o serie de afecţiuni, de la diabetul de tip II până la problemele inimii, dar este foarte apreciat pentru protecţia pe care o oferă ochilor. Extractul de afin previne forma de îmbătrânire a ochilor: degenerarea maculară. Menţine capacităţile vizuale şi ajută ochii să se adapteze la întuneric. Se foloseşte extractul de afin, pulberea sau ceaiul.

Ginsengul

Nu are cafeină, dar creşte energia, capacitatea de concentrare şi viteza de reacţie. Este un bun înlocuitor al cafelei de dimineaţă, înlăturând oboseala. Stresul cotidian afectează funcţionarea normală a glandelor care secretă adrenalină, favorizând procesul natural de îmbătrânire sănătoasă. Ginsengul este un tonic cerebral, vine în ajutorul tău atunci când ai de-a face cu situaţii stresante, îţi întăreşte organismul şi creşte speranţa de viaţă. Se recomandă ginsengul sub formă de ceai sau suplimente.

Armurariul

Este cunoscut ca un bun hepatoprotector. Armurariul era considerat cu ceva timp în urmă antidotul folosit contra muşcăturilor şerpilor veninoşi. De asemenea, armurariul protejează ficatul. Este compus din silimarină, care apară şi reface celulele hepatice, fiind indicat chiar şi în hepatite ori ciroze. Toxinele şi alcoolul, cei mai mari inamici ai organismului, vor avea un efect mult diminuat dacă se consumă armurariu. Este benefic sub formă de pulbere, infuzie, macerat sau tinctură.

Turmericul

Condiment tradiţional în bucătăria indiană, turmericul era folosit pe vremuri pentru tratarea obezităţii, dar şi ca remediu pentru sistemul digestiv. În zilele noastre, se recomandă în artrite, îmbunătăţeşte circulaţia, previne afecţiunile inimii şi atacul cerebral. Conţine un ingredient activ – curcumina – care este un protector împotriva multor probleme de sănătate legate de înaintarea în vârstă, chiar şi Alzheimer. Curcumina oferă rezistenţă celulelor împotriva infecţiilor, este un antiinflamator excelent şi stopează evoluţia cancerului.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here