Plante care elimină grăsimile

667

ceai verdeExcesul de kilograme în plus se poate înlătura, împreună cu recomandările nutriţioniştilor, şi cu ajutorul anumitor ceaiuri care stimulează metabolismul şi detoxifică.

Slăbeşte, cu ceai verde

O cură cu ceai verde curăţă arterele şi reduce grăsimea din zona abdomenului. În urma unui studiu, cercetătorii au observat că, după ce s-a consumat ceai verde, arterele coronare au devenit mai elastice.

Recomandat este şi consumul unei căni de ceai după fiecare masă, acesta favorizând eliminarea grăsimilor ce se depun pe vasele sanguine, restabileşte digestia şi reglează tranzitul intestinal. Astfel va fi eliminat şi surplusul de kilograme. Ceaiul verde are capacitatea de a întări ţesuturile, activează metabolismul şi înlătură celulele adipoase.

Socul are efect laxativ

frunze dudPreparatele din flori de soc s-au dovedit a fi excelente în eliminarea toxinelor din organism. Foloseşte socul sub formă de tinctură, infuzie, socată, fiind diuretic şi laxativ. Tinctura de soc se administrează de trei ori pe zi, dar după mesele principale. Infuzia se prepară din şase linguri de flori la un litru de apă fierbinte. Aceasta se va consuma pe parcursul întregii zile. Se va face o cură de 2, 3 săptămâni cu pauză de 10 zile, iar apoi se va relua.

Leuşteanul, diuretic

socPentru a elimina surplusul de apă din organism se va consuma două căni pe zi de decoct din frunze de leuştean. Are acţiune importantă asupra intestinului gros, eliminând constipaţia. Pentru pierderea grăsimilor foarte eficient s-a dovedit a fi ceaiul de leuştean amestecat cu mentă, sena, hibiscus şi ceai negru, care se prepară astfel: două căni cu apă se pun într-un vas şi se fierb împreună cu două linguriţe de plantă aproximativ 20 de minute. Se va bea în fiecare seară câte o cană. Specialiştii recomandă acest ceai datorită calităţilor diuretice, laxative, dar şi dezinfectante şi antialergice.

Urzica elimină toxinele

Foarte utilă în eliminarea toxinelor din corp s-a dovedit a fi urzica. Se prepară un ceai din urzică din patru linguriţe de frunze uscate şi un litru de apă şi se consumă un litru de ceai pe zi, două luni, având acţiunea de eliminarea apei în exces şi acidului uric din ţesuturi.

Frunzele de dud cresc arderile

Infuzia din frunze de dud stimulează metabolismul şi digeră foarte repede alimentele. Cei ce suferă de sindrom metabolic pot prepara o infuzie de dud, anghinare, afin şi salvie. Pentru a prepara ceai de dud aveţi nevoie de o linguriţă de frunze uscate la o cană de apă clocotită. Se poate îndulci ci miere şi se recomandă a fi consumat seara după masă.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here