Piste de biciclete din fonduri europene

553

Primăria Târgu-Jiu pregăteşte un amplu studiu de fezabilitate care va fi depus pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În cadrul proiectului, se va realiza la Târgu-Jiu şi o pistă de biciclete pe o distanţă de un kilometru. “Când se va intra în modernizare pe Axa Eroilor în următoarele străzi Genevei, Bulevardul Brâncuşi, străzile Popa Şapcă şi Magheru, vom face o reaşezare a acestora, deoarece lăţimea o permite, pentru amenajarea unei piste de biciclete. Nu putem da un termen estimativ. Când se vor lansa ghidurile de finanţare să putem să trecem la accesarea fondurilor, atunci vom şti mai multe, însă discutăm de perioada de accesare a fondurilor 2014-2020”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu.
Realizarea unei astfel de piste nu se poate executa deocamdată din fonduri de la bugetul local. Motivul este că, odată cu primirea finanţărilor europene pentru sistematizarea întregii Axe a Eroilor, s-ar efectua lucrări ulterioare de reabilitare a străzilor care ar afecta pista de biciclete. “Nu are rost să faci o pistă de biciclete din bugetul local şi apoi să vii să o demolezi când încerci să faci o sistematizare a mai multor străzi, să intri cu reabilitarea totală a reţelei de transport, să faci parcări şi pasaje. Toate aceste lucrări intră într-un plan integrat şi se găsesc ca şi priorităţi de atacare”, a precizat Ionescu.
Proiectul la al cărui studiu de fezabilitate încă se lucrează are o valoare totală de aproape 30 de milioane euro. Lucrările de investiţii se referă la o sistematizare a străzilor care se unesc în Calea Eroilor, modernizările incluzând atât refacerea infrastructurii rutiere, precum şi crearea de parcări subterane.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here