Piperul, un condiment benefic pentru sănătate

619
piperPiperul este considerat unul dintre cele mai sănătoase condimente, deoarece are efecte pozitive asupra tractului digestiv, alungă tusea iritativă şi uscată, luptă împotriva gripei şi a balonării, îndepărtează sensibilitatea la frig, ajută persoanele cu reumatism şi pe cele hipertensive, combate astenia, înlătură pietrele de la rinichi şi contribuie la pigmentarea pielii.

Condimentul are efecte antioxiandate, antibacteriene şi este o sursă bogată de vitamina A, vitamina K, calciu, cupru, magneziu, potasiu si fier.
Tratează tusea
Piperul are proprietatea de a vindeca tusea iritativă şi pe cea uscată. Astfel că, dacă amesteci două vârfuri de cuţit de piper cu două linguri de miere şi câteva picături de zeamă de lămâie, vei avea un remediu perfect pentru aceasta problemă de sănătate.
De asemenea, pentru tusea spastică poţi face un amestec de 200 de ml de alcool alimentar şi cinci linguri de piper negru pe care să îl pui la macerat timp de 7 zile. Amestecul rezultat se administrează amestecat cu apă, sub formă de gargară şi are o acţiune antitusivă foarte puternică.
Reglează tensiunea arterială
Medicii chinezi au dovedit faptul că, dacă o persoană ţine în gură o boabă de piper timp de 15 minute, îşi poate regla tensiunea arterială. Efectul creat dispare după circa 20 de minute, însă atunci tensiunea este deja restabilită, iar efectele secundare nu există.
Bun pentru siluetă
Persoanele care vor să slăbească pot apela la ajutorul piperului: acesta arde grăsimile foarte repede şi scade apetitul. De asemenea, condimentul este un bun aliment pentru persoanele care au tulburări de digestie.
Contraindicaţii:
Piperul este contraindicat persoanelor cu probleme precum gastrită hiperacidă sau hipertensiune. Trebuie consumat cu precauţie de persoanele agitate, care suferă de tulburări ale sistemului nervos şi de către persoanele sensibile.
Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here