Pietoni răniţi în accidente de circulaţie

427

Doi bătrâni în vârstă de 69 şi 65 de au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la spital, în urma unor evenimente rutiere produse pe şoselele din Gorj.

Primul accident s-a produs vineri seara, pe raza comunei Băleşti. Un tânăr de 19 ani din localitate care conducea un autoturism pe DN 67 a acroşat cu oglinda retrovizoare dreapta un bătrân în vârstă de 69 ani, din aceeaşi localitate, ce se deplasa ca pieton pe partea carosabilă, pe aceeaşi bandă de mers. În urma impactului bărbatul în vârstă de 69 ani a suferit leziuni, fiind transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Nu la fel au stat însă lucrurile şi în cazul pietonului rănit în accident. Testul cu aparatul etilotest a arătat că bărbatul în vârstă de 69 ani avea o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Cel de-al doilea accident s-a produs sâmbătă dimineaţa, pe drumul comunal Drăguţeşti – Urecheşti. Un şofer în vârstă de 57 de ani, din Târgu-Jiu, a intrat cu viteză prea mare într-o curbă şi a pătruns pe contrasens, unde a acroşat o femeie în vârstă de 65 ani, din localitate, care se deplasa ca pieton. În urma impactului, femeia în vârstă de 65 ani a suferit leziuni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here