Pictoriţele din Alimpeşti se pregătesc pentru Târgul de Rusalii

325

_MG_7021Alina Coconu şi Adelina Dorobanţu, două talentate pictoriţe din comuna Alimpeşti au participat la Târgul Meşterilor Populari, organizat cu ocazia Zilelor Municipiului Târgu-Jiu. Acum ele se pregătesc pentru Târgul de Rusalii, care se va desfăşura chiar în localitatea lor.

Din mâinile celor două artiste originare din Alimpeşti ies adevărate opere de artă. Alina Coconu pictează icoane pe scoarţă de copac şi consideră că fiecare lucrare este unică în felul ei, în primul rând prin suportul ei, pentru că fiecare formă este făcută de natură şi prin asta constă unicitatea lucrării. Adelina Dorobanţu realizează picturi pe piatră şi pe sticlă şi spune că se ocupă de pictură în timpul liber, având o mare pasiune pentru icoane, dar nu uită să precizeze că poate picta absolut orice.

Vânzări sub aşteptări…

Deşi lucrările lor sunt deosebite în adevăratul sens al cuvântului, iar preţurile sunt pe măsura puterii de cumpărare a gorjenilor, la târgul organizat cu ocazia Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, unde cele două pictoriţe şi-au expus icoanele spre vânzare, clienţii au fost puţini. „Vânzările au fost sub aşteptări. Oamenii nu mai au bani, pentru că altfel nu se explică. Cei care au cumpărat, au ales doar cât să facă un cadou”, declara Adelina Dorobanţu. Cumpărătorii au ales, în special picturile de mici dimensiuni, semn că printre aceştia nu s-au numărat şi colecţionari, care să-şi dorească să achiziţioneze o lucrare valoroasă din punct de vedere al dimensiunilor şi al preţului. „Colecţionari de opere de artă nu ne-au trecut pragul. Aceştia cumpără lucrări mari şi importante. Cei care au cumpărat de la noi au luat icoane mai micuţe. Oricum, vânzarea a mers destul de slab pe toată perioada târgului”, confirma Alina Coconu.

Alina şi Adelina participă la mai multe târguri

Chiar dacă au fost dezamăgite de felul cum au mers vânzările la târgul meşterilor din municipiul nostru, Alina Coconu şi Adelina Dorobanţu se pregătesc pentru participarea la alte târguri. „De Rusalii vom fi prezente cu picturile noastre la Alimpeşti, la târgul organizat acolo. Deja ne pregătim pentru acest eveniment. După aceea vom participa şi la alte evenimente de acest gen, în diferite localităţi”, preciza Adelina Dorobanţu. Cele două artiste au mai spus că încearcă să se înscrie şi la Cocoşul de Hurez, o sărbătoare tradiţională, organizată la Horezu, în judeţul Vâlcea, deşi este posibil să fie destul de târziu pentru înscriere. În cazul în care nu se vor mai putea înscrie pentru ediţia din acest an, vor face din timp demersurile pentru a participa la ediţia din 2012. Adelina Dorobanţu şi Alina Coconu nu sunt doar talentate, ci şi ambiţioase şi fac tot ce este posibil pentru a-şi promova lucrările, aici referindu-ne la o promovare de calitate, în medii specifice, acolo unde picturile lor să fie apreciate la adevărata valoare.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here