Pictorii bisericeşti, la întâlnire cu mitropolitul Irineu

381

Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, s-a întâlnit marţi, 10 iulie, cu pictorii bisericeşti din judeţele Gorj şi Dolj. Întrunirea a avut loc în sala de festivităţi a Centrului social “Mitropolitul Firmilian” din Craiova.
Întâlnirea a avut ca scop realizarea unui bilanţ al activităţilor desfăşurate până în prezent şi stabilirea unor obiective clare în vederea îmbunătăţirii calităţii lucrărilor în materie de artă sacră realizate în lăcaşurile de cult din eparhie.

În acest context, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa actului creaţiei şi despre misiunea pe care o au pictorii bisericeşti. ,,Este foarte important să avem conştiinţa că realizarea acestor picturi face parte din misiunea Bisericii. Pictorul are o chemare, o vocaţie a sa, cu care este înzestrat de Dumnezeu. Actul creaţiei sale presupune o trăire şi o linişte cu totul aparte. Iată de ce este foarte important ca sufletele şi viaţa dumneavoastră să fie încredinţate lui Dumnezeu. El este Cel care ne va răsplăti fiecare lucru bun pe care îl facem în lumea aceasta. Pentru dumneavoastră ca pictori, sfinţii pe care i-aţi zugrăvit în decursul vieţii pământeşti vor da mărturie pentru toate la întâlnirea cu Părintele Ceresc în viaţa de dincolo”, a precizat Înalt Preasfinţitul Irineu.
Următoarea întâlnire va avea loc în luna septembrie, când vor fi abordate şi alte subiecte, precum formarea unei comisii de specialitate.
M.P.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here