Picioruşi, comunicatorul incompatibil din BPJ-ul PDL Gorj

475

Vasile Picioruşi, alături de Dan Vâlceanu şi de primarul Liviu Cotojman au fost nominalizaţi marţi seara, în prima şedinţă a noului Birou Pemanent Judeţean al PDL Gorj, drept comunicatorii oficiali ai organizaţiei, în relaţiile cu presa. Nominalizarea celor trei nu le-a picat bine unora dintre membrii acestui organism de conducere interimar, numele lui Picioruşi fiind vehiculat în discuţii ulterioare, în acest sens. Nemulţumirile membrilor BPJ sunt legate de starea de incompatibilitatea în care se află acum Picioruşi, stare de fapt de care acesta s-ar fi făcut că plouă în faţa preşedintelui partidului, Ion Cupă, şi a colegilor din Birou.

Mai exact, Picioruşi este preşedintele Comisiei Judeţene de Statut, Integritate, Etică şi Litigii a PDL Gorj, funcţie obţinută la ultimul scrutin intern din organizaţie şi care a fost păstrată şi în prezent, comisia funcţionând în afara vechiului BPJ dizolvat vineri. Astfel, dacă Picioruşi împarte dreptatea în organizaţie nu poate să şi aprobe înlocuirea din funcţie, de exemplu, al unui preşedinte de organizaţie care, conform statutului are posibilitatea să conteste hotărârea BPJ tocmai la Comisia Judeţeană de Statut, Integritate, Etică şi Litigii din PDL Gorj. Mai precis, Picioruşi şi centrează şi dă cu capul, fiind în acelaşi timp decident în BPJ din postura de membru al acestui for şi judecător în Comisia pe care o conduce din postura de preşedinte. Astfel, incompatibilul Picioruşi a început cu stângul activitatea sa în noul BPJ, punându-l într-o situaţie neplăcută chiar pe preşedintele interimar al organizaţiei, Ion Cupă, bine intenţionat în ceea ce priveşte reorganizarea în termeni corecţi şi echitabili ai filialei PDL Gorj.

Din două, una
Pentru a drege astfel busuiocu, comunicatorul Picioruşi ar trebui să aleagă una dintre poziţiile pe care le doreşte în partid, şi, evident, să dea explicaţii presei din noua poziţie, din păcate, nu legat de activitatea organizaţiei ci legat de alegerea sa. Înainte însă, Picioruşi ar putea să îşi liniştească proprii colegi spunându-le dacă temerile lor în ceea ce priveşte incompatibilitatea sa sunt corecte sau nu. De altfel, este uşor să facă asta deoarece în statutul PDL scrie clar că preşedintele acestei comisii nu poate ocupa alte funcţii în partid în afară de cea de şef al acesteia.
Anamaria Stoica
Art 111, al.1 din Statut PDL “Preşedinte CJSIEL nu poate avea nicio altă funcţie de nivel judeţean în partid în afară de membru CCJ(n.r. Consiliul de Coordonare Judeţean)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here