Picioarele umflate, o afecţiune des întâlnită

502

picioare umflateProblema picioarelor umflate încă nu este bine elucidată: dar poate să apară fie în urma unei răniri în timpul unei activităţi sportive, în timpul sarcinii, probleme cu inima, retenţie de lichide, afecţiuni ale rinichilor sau o altă problemă. Daca vă confruntaţi des cu problema picioarelor umflate, nu ezitaţi şi mergeţi la medic.

Ce trebuie să faceţi:

În primul rând vă aşezaţi.

Scoateţi încălţămintea şi şosetele.

Ţineţi picioarele ridicate.

Introduceţi picioarele în apă rece

Evitaţi să mai mâncaţi sărat. Sarea reţine apa.

Dacă suferiţi de probleme cu inima mergeţi la cardiolog. Când inima nu funcţionează cum ar trebui, ea nu pompează sânge suficient, şi face ca lichidele să se acumuleze în picioare.

Încercaţi să aveţi obiceiuri cât mai sănătoase

O alimentaţie echilibrată şi un program de exerciţii fizice în fiecare zi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular îmbunătăţind circulaţia, evitând astfel umflarea picioarelor.

Sfaturi

Vara, problema picioarelor umflate se întâlneşte frecvent, fiind o afecţiune nepericuloasă, care apar de regulă datorită statului în picioare mai mult timp, o altă problemă ar fi şi din cauza contraceptivelor orale, dacă staţi picior peste picior de obicei sau mai apare şi la persoanele însărcinate.

Dacă vă îngrijorează foarte mult această problemă e bine să staţi de vorbă cu medicul dumneavoastră.

Evitaţi să purtaţi şosete strâmte sau să vă înfăşuraţi picioarele cu bandaje elastice. Astfel s-ar crea probleme de circulaţie a sângelui datorită compresiei iar umflarea să se extindă.

Atenţie !

Picioarele umflate pot să semnaleze boli destul de grave de inimă, ficat sau rinichi sau o problemă vasculară minoră.

Dacă vă confruntaţi deseori cu această problemă a picioarelor umflate mergeţi la medic, deoarece aceste sfaturi nu ţin locul unui tratament sau sfat de la un medic profesionist.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here