Picături de lumină în istoria românilor. Acțiune inedită la Școala „Sf. Nicolae” Târgu-Jiu

1772

O acțiune cultural-artistică, inițiată și coordonată de d-na prof. înv. primar Carmen Predescu Ciurea, în colaborare cu d-na arhivist Paula-Cristina Vasiloiu și dl. inspector Ion Hobeanu, de la Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, a avut loc, vineri, la Școala Gimnazială „Sf. Nicolae” din Târgu-Jiu.
Elevii claselor a IV-a, alături de doamnele învățătoare Felicia Firoiu, Lilana Istratie, Mihaela Mihu și Adriana Șurcă, au sărbătorit, într-un mod inedit, Ziua Națională a României. Acțiunea face parte dintr-un proiect educațional de parteneriat între cele două instituții. Manifestarea a avut ca scop popularizarea în rândul elevilor a evenimentelor de la 1 Decembrie 1918, de a trezi în sufletele lor conștiința națională și sentimentul apartenenței la un popor cu o existență milenară.
Printre activitățile desfășurate se numără lecturarea unor povestiri cu conținut istoric, proiectarea unui film documentar „România Mare între ideal și realitate” și o activitate practică în cadrul căreia elevii au realizat desene cu tema unirii.
„Ziua de 1 Decembrie este momentul prielnic pentru a reînvia sentimentul patriotic în sufletul fiecărui copil. Noi, profesorii, suntem datori să veghem asupra iubirii de țară, astfel încât elevii noștri să cunoască, să respecte și să preamărească valorile naționale”, a declarat d-na prof. înv. primar Carmen Predescu Ciurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here