Petroniu și Iriza, demers inedit la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru deblocarea celor cinci excavatoare de la Roșia și Tismana

603

Directorul adjunct de Investiții al Complexului Energetic Oltenia, Ion Petroniu, alături de senatorul de Gorj, Scarlat Iriza, au fost luni la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru o întâlnire cu ministrul Doina Pană. Întrunirea de bun augur a avut drept scop deblocarea fronturilor de lucru de la carierele Roșia și Tismana, aparținând CEO, prin urgentarea procedurii de avizare și scoatere a unor terenuri forestiere, care stau în calea excavatoarelor, din fondul forestier național. Compania din Gorj nu a mai apelat la această procedură din 2015.

 

Pe data de 13 septembrie, CE Oltenia a înaintat Gărzii Forestiere Vâlcea documentația necesară în vederea scoaterii din fondul forestier național a unor terenuri acoperite cu păduri pentru care CEO urma să facă descopertă. Terenurile forestiere se află pe raza Carierei Roșia și Carierei Tismana, unde sunt blocate două, respectiv trei excavatoare. Procedura necesită avizare pentru continuarea lucrărilor stopate, deoarece utilajele s-au trezit în fața unor parcele acoperite cu pădure.

Întârzierea răspunsului Gărzii Forestiere Vâlcea a determinat pe directorul adjunct de Investiții, Ion Petroniu, să se îngrijoreze, deoarece orice zi blocată scade capacitatea de producție a unităților respective, locurile de muncă ale angajaților din zonă fiind puse în pericol. ,,Am vorbit cu domnul senator Scarlat Iriza și am decis împreună că ar fi bine să purtăm discuții la Ministerul Apelor și Pădurilor pentru a urgenta răspunsul Gărzii Financiare Vâlcea. Luni, am și avut o primă întâlnire cu Doina Pană, doamna ministru fiind deschisă la solicitările noastre, mai ales după ce i-am explicat motivația grăbirii avizării, compania fiind afectată și în privința asigurării necesarului de cărbune pentru iarnă. Dânsa ne-a trimis apoi la secretarul de stat Istrate, care se ocupă de acest aspect, iar discuțiile pe care le-am avut, alături de domnul senator Iriza, au fost unele de bun augur pentru compania din Gorj”, a declarat directorul adjunct de Investiții, Ion Petroniu.

Ajutor prețios!
Și senatorul Scarlat Iriza a explicat că prin demersul făcut s-a dorit doar grăbirea procedurii de scoatere a terenurilor forestiere respective din fondul forestier național, orice zi pierdută fiind calculată în pierderi pentru CEO.

,,Doamna ministru Pană, dar și domnul secretar de stat au fost foarte deschiși la solicitările noastre și ne-au promis ajutorul. Capacitatea de producție a companiei nu trebuie diminuată, deși faptul că este stopată deja activitatea a 11 excavatoare, șase fiind la Jilț, afectează tocmai producția în cauză”, a explicat și senatorul ALDE, Scarlat Iriza.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here