Petrolul Bustuchin a pierdut la masa verde, dar nu e exclus să joace în Liga a 3-a

850

Campioana judeţeană din Gorj, Petrolul Bustuchin, nu le-a mai oferit suporterilor şansa de a vedea un meci de baraj pe stadionul din localitate. Deşi era puţin probabil ca formaţia gazdă să întoarcă scorul înregistrat la Arad (4-0), jocul cu Crișul Chișineu Criș nu s-a mai disputat pentru că ambulanţa nu a ajuns la timp la stadion. Organizatorii au declarat că au plătit serviciile medicale, însă maşina a fost trimisă la o situaţie de urgenţă şi nu a revenit în timp util. Meciul era programat la ora 17.30, arbitrul confruntării a aşteptat 15 minute ca doctorii să ajungă la stadion, dar personalul medical şi-a făcut simţită prezenţa la ora 17.55. În această situaţie, centralul partidei a acordat victoria oaspeţilor, care s-au impus cu scorul de 7-0 la general. Ca deplasarea arădenilor să nu fie total în van, jucătorii celor două formaţii au încins o miuţă pe teren, asta spre oprobiul spectatorilor, care i-au fluierat copios pe organizatori. Lipsa unui joc oficial nu a ştirbit însă bucuria celor de la Criş, care se pregătesc acum de eşalonul terţ.
“Nu a fost ușor, pentru că, din punctul meu de vedere, am avut un adversar greu la baraj. Ne-am făcut viața ușoară câștigând meciul de acasă de o manieră categorică, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi este o problemă de nivel organizatoric. Oricum, eram pregătiți să jucăm și să ne demonstrăm și azi valoarea, de aceea am și venit cu două zile înainte. Mă bucur nespus de mult pentru promovare. Din prima zi petrecută la Chișineu Criș mi-am dat seama că toată lumea, comunitatea, jucătorii, conducerea, trag la aceeași căruță. Este clar că Liga a 3-a este altceva, dar eu sunt convins că vom face o figură frumoasă. E clar că trebuie să fim modești, dispuși la muncă și rezultatele vor apărea. Sunt necesare unele schimbări la lot, dar prima oară vom discuta cu jucătorii noștri, să vedem ce au de gând fiecare”, a spus antrenorul principal al vizitatorilor, Adrian Abrudean, pentru sportarad.ro
În schimb, tehnicianul gazdelor, Mihai Dinu, a rămas cu regretul că nu le-a putut oferi oponenţilor o replică mai curajoasă după catastrofa din tur. “Suntem dezamăgiți, fiindcă ne așteptam să facem un joc bun și să câștigăm măcar acest meci. Dacă puteam să întoarcem și rezultatul ar fi fost și mai bine, deși era greu împotriva unei echipe foarte bine organizată, cu un antrenor bun și jucători de calitate. Speram să nu mai repetăm coșmarul din tur, când – practic – ne-am bătut singuri și să facem un joc de excepție acasă. Am și făcut schimbări, voiam să jucăm ultra ofensiv, cu patru atacanți. Am pregătit un sistem 4-2-4, fiindcă nu mai aveam ce pierde. Încercam să demonstrăm că se poate, cu toate că, repet, era foarte, foarte greu. Trebuie să-mi asum 70-75% din vină, fiindcă am jucat în tur, poate, prea ofensiv, cu doar trei fundași. Speram să dăm un gol, două, care să valoreze dublu acasă, dar am fost taxați dur de cei de la Crișul”, a precizat Dinu.
Deşi nu a izbutit promovarea în acest sezon, iar proiectul de la Bustuchin, care are ca finalitate Liga a 3-a, se întinde pe o perioadă de doi, gorjenii ar putea juca mai devreme în cel de-al treilea eşalon al fotbalului autohton. Surse din cadrul echipei susţin că autorităţile locale din Bustuchin sunt gata să susţină financiar formaţia dacă vor primi o invitaţie în Liga a 3-a. În urmă cu câteva luni, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, declara că vrea “Divizia C” mai puternică, fără echipe care să renunţe la luptă în timpul campionatului.
“Liga a 3-a trebuie întărită. Trebuie să ne asigurăm că sunt cât mai puţine echipe care se retrag din campionat. Vom implementa pentru prima dată în istoria fotbalului românesc criterii de participare, criterii financiare şi de infrastructură. Obiectivul este să avem cât mai puţine echipe care se retrag şi ca toţi jucătorii, antrenorii şi personalul implicat să îşi primească banii”, declara Burleanu la puţin timp după câştigarea unui nou mandat în fruntea Federaţiei.

Schimbări la Bustuchin?
Situaţia de la Petrolul Bustuchin nu este limpede în acest moment. Deşi a câştigat la pas campionatul judeţean, rămâne de văzut dacă oamenii ce sprijină echipa vor merge tot pe mâna antrenorului Mihai Dinu. Între conducerea echipei şi banca tehnică au existat unele disensiuni după ce petroliştii au fost eliminaţi din semifinalele Cupei României (faza judeţeană) de către Ştiinţa Turceni. Chiar şi aşa, antrenorul Dinu şi-a arătat disponibilitatea de a continua la echipă şi a lăudat condiţiile pe care le-a găsit aici.
Tehnicianul gorjean a declarat însă că nu există certitudini în acest moment. “Nu știm exact pe ce cale vom merge, decizia îi aparține domnului primar. Aseară, la antrenament, ne-a spus că vom merge mai departe în aproximativ aceeași formulă, dar nu e nimic sigur acum. Ne pare extrem de rău că nu am salvat cumva onoarea județului Gorj, care nu mai are nicio echipă în Liga 3-a, când altădată erau chiar și 6-7. Sper să ne ridicăm la anul, fie că o facem la Bustuchin sau în altă parte”, a precizat Dinu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here