Petreceri pentru pensionari de Moş Nicolae

536

În avans de sărbătoarea de Sfântul Nicolae ce a fost celebrată sâmbătă, Primăria municipiului Târgu-Jiu a organizat vineri, 5 decembrie, pentru aproape 350 de pensionari târgujieni o mică petrecere la cluburile vârstei a treia din municipiu.

5.500 de lei a acordat Primăria Târgu-Jiu pentru sărbătorirea pensionarilor din municipiu cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae. Evenimentul a marcat şi începerea seriei petrecerilor date de autorităţile din Târgu-Jiu cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. „Primăria municipiului Târgu-Jiu şi Consiliul Local oferă cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae o masă pentru toţi cei care frecventează cluburile vârstei a treia, toţi cei care de-a lungul timpului s-au întâlnit permanent aici şi au sărbătorit cu ocazia acestei zile. Estimăm o participare de aproximativ 350 de pensionari de la toate cele cinci cluburi care funcţionează pe raza municipiului Târgu-Jiu. Prin această acţiune, am vrut să le oferim  vârstnicilor prilejul de a se bucura împreună de această mare zi de sărbătoare pentru toţi creştinii ortodocşi. Le servim pensionarilor mâncare de post, peşte, salată orientală, dulciuri de post şi vin fiert, atmosfera fiind întreţinută de artiştii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Suntem bucuroşi că putem să le aducem un pic de bucurie cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, acesta fiind deja al 14-lea an când organizăm o astfel de acţiune”, a declarat şefa Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS), Teodora Ciobanu.

Participă an de an
Toţi pensionarii prezenţi vineri la petrecerea organizată de Primărie au apreciat acţiunea de continuare a acestei tradiţii şi sunt mândri că municipalitatea nu îi uită pe oamenii în vârstă, ba chiar le oferă posibilitatea să se întâlnească şi să socializeze. Unul dintre vârstnicii prezenţi a spus: „Autorităţile şi domnul primar mereu au fost alături de pensionari şi de oamenii nevoiaşi din Târgu-Jiu. Şi de această dată ne-a pregătit, de Moş Nicolae, clipe de neuitat. Pentru noi contează foarte mult că ne acordă atât de multă atenţie şi îi mulţumim domnului primar. Foarte bine pregătit a fost totul şi vreau să mai particip la astfel de activităţi şi în anii următori, cât voi mai fi sănătos şi în putere.”

57 de copii, cadonaţi de Moşu’
Tot cu ocazia Sfântului Nicolae, care, aşa cum se ştie, aduce cadouri copiilor cuminţi, autorităţile din Târgu-Jiu au acordat dulciuri şi un meniu special pentru copiii care mănâncă la Cantina de Ajutor Social.
În total, 57 de minori s-au putut bucura de dulciurile primite de la Moş Nicolae.

Manifestările continuă la Târgu-Jiu
Seria evenimentelor dedicate Sărbătorilor de iarnă va continua. Astfel, pe 16 decembrie va avea loc petrecerea Miracolul Crăciunului, care este o expoziţie de icoane ce se va susţine la clubul din strada Olteniţei la ora 13:00. Până pe 19 decembrie, autorităţile vor distribui tichete sociale, valoarea fiecărui tichet fiind de 20 lei. De asemenea, şi în acest an se va organiza acţiunea “Un brăduţ pentru fiecare” în care vor fi cuprinse circa 50 de familii din municipiu cu situaţii financiare dificile şi mulţi copii. Alături de brăduţi, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu vor duce în casele acelor familii şi câte un coş cu produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Următoarea manifestare este petrecerea „Iată vin colindătorii” programată în ziua de 18 decembrie la Sala Sporturilor, la ora 17:00; în aceeaşi zi, la Casa Iasomia va fi împodobit pomul de Crăciun, iar pe 24 decembrie la ora 12:00 la Casa Iris autorităţile locale vor organiza o masă festivă. În ultima zi a anului, reprezentanţii DPPS Târgu-Jiu vor organiza masa de Revelion pentru cei de la Casa Iris, urmând ca, tot pe 31 decembrie, de la orele 22:00 la un restaurant din municipiu, Primăria să organizeze o nouă ediţie a Revelionului Solidarităţii pentru persoanele nevoiaşe.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here