Petrecăreţii se vor distra sub un cort de 60 de metri, pe piesele Deliei şi ale lui Cabron

684

Autorităţile locale au pregătit un program special pentru ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu. De pe 17 şi până pe 22 mai, târgujienii vor avea parte de diverse activităţi cultural artistice şi recreative. Între timp, petrecăreţii care doresc să savureze tradiţionalii mici şi o bere rece sunt aşteptaţi pe Insuliţă, acolo unde, de altfel, se vor desfăşura şi spectacolele de folclor din data de 20 mai şi cel de muzică uşoară de pe 22 mai.

Pentru ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu care vor debuta marţi, 17 mai, municipalitatea va amenaja pe Insuliţa Jiului un cort de 60 metri sub care petrecăreţii vor putea servi bucatele preparate de comercianţii, ce îşi vor face apariţia în zonă, precum şi bere ori băuturi răcoritoare. “Am ascultat și părerile oamenilor, dar am preluat şi modelul din alte oraşe ale ţării, astfel că am decis să amplasăm un cort de 60 pe 40 metri unde oamenii vor putea servi diverse sortimente de mâncare şi băuturi. În jurul cortului se vor afla comercianţii. Va fi amplasată şi o scenă cu toate dotările necesare”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor.

Manifestări pentru toate gusturile
Ediţia 2016 a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu va cuprinde numeroase acţiuni organizate de Primărie, în colaborare cu instituţiile de cultură. Astfel, pe 17 mai, va fi deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, la orele serii în zona Amfiteatrului se va derula Festivalul Naţional de Muzică Uşoară şi Folk “Coloana Infinitului”, iar la Muzeul Judeţean Gorj va avea loc o expoziţie foto inedită cu imagini din Târgu-Jiul de odinioară. De la orele 22.00, în Piaţa Prefecturii, pe faţada acestei clădiri, va fi proiectat un spectacol de lumini, ce va marca deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu. “Spectacolul va fi de tip video-maping, pe faţada Prefecturii, unde spectatorii vor putea vedea imagini inedite din arhiva România Film cu Arethia Tătărăscu, vizita Regelui Carol la Târgu-Jiu, cu mama Ecaterinei Teodoroiu”, a precizat viceprimarul Adrian Tudor.
În cursul zilei de 18 mai, Liceul de Artă “Constantin Brăiloiu” va organiza în zona centrală un eveniment-spectacol intitulat “Noi, artiştii”, urmat de lansarea cărţii lui Sergiu Cioiu şi a prezentării filmului “Tripticul”, evenimente ce se vor desfăşura la Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”. Tot în zona Amfiteatrului, de la ora 18.00 va fi refăcută atmosfera Târgului de Odinioară. Joi, 19 mai, la Universitatea “Constantin Brâncuşi”, cercetătorul Matei Stîrcea-Crăciun va susţine o conferinţă intitulată “Brâncuşi în România”. Ulterior, pe Aleea Nemuritorilor Gorjului din zona centrală, autorităţile locale vor dezveli o stea dedicată lui Alexandru Ştefulescu. De la ora 12.00, în sala Maură a Palatului Administrativ va fi organizată şedinţa festivă a Consiliului Local Târgu-Jiu, iar la orele amiezii la Centrul Judeţean pentru Cultură se va deschide o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură “Tudor Arghezi”.
Vineri, 20 mai, la orele 10.00 UCB Târgu-Jiu va organiza evenimentul “UCB – Open Doors”, la care sunt aşteptaţi să participe directori ai liceelor din Oltenia, precum şi invitaţi din Serbia. De la orele 18.00, la sediul UAP Târgu-Jiu se va derula cea de-a treia ediţie a Expoziţiei Taberei Internaţionale de Arte Vizuale, Documentare şi Promovare Artistică “Culoare şi lumină în arta plastică contemporană gorjeană”. De la orele 20.00, în zona centrală a municipiului, se va desfăşura procesiunea închinată Sfinţilor Constantin şi Elena, protectorii Târgu-Jiului. Seara va fi dedicată folclorului, astfel că pe Insuliţa Jiului, atât Ansamblul “Doina Gorjului”, cât şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu vor susţine spectacole de muzică populară, invitată specială fiind cântăreaţa Ileana Ciuculete.
Sâmbătă 21 mai, în Piaţa Prefecturii de la ora 11.00 va fi Târgul Organizaţiilor de Tineret, iar de la ora 17.00 va fi o nouă ediţie a Paradei Liceelor şi flash mobul-ul deja tradiţional. Duminică, 22 mai, în ultima zi a evenimentelor Zilelor Municipiului, de la orele 20.00 va avea loc Gala Premiilor “Elvira Godeanu”, invitat al evenimentului fiind Nicu Alifantis. Totodată, de la orele 21.00, pe Insuliţa Jiului, spectacolul de închidere pentru Zilele Municipiului Târgu-Jiu va aduce pe scenă următoarele nume: Korsar, Cabron şi Delia.

delia-concert-sala-palatului-5Pentru ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, prin hotărâre de Consiliu Local, s-a alocat suma de 150.000 de lei. Ca şi în anii trecuţi, alături de municipalitatea târgujiană se vor afla şi sponsori, producători de bere şi sucuri răcoritoare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here