Petiție de amânare a alegerilor parlamentare

1108

O petiție de amânare a alegerilor parlamentare, lansată în spațiul public, a fost înaintată oficial și către legislativul țării.
„La această dată, în România se înregistrează zilnic o medie de 4000-5000 de cazuri nou confirmate de infectare cu Covid-19, trendul fiind unul ascendent, iar organizarea alegerilor în mai puțin de 2 luni – care presupune deplasarea a milioane de cetățeni și interacțiunea dintre aceștia în spații închise – prezintă riscul major de a accelera exponențial numărul de îmbolnăviri”, se arată în expunerea de motive.
Petiția a fost lansată de Asociația „NeamUnit”, o organizație neguvernamentală care urmărește în principal „întărirea conştiinţei naţionale, civice și morale a românilor de pretutindeni”.
„Parlamentul are deplina competenţă de a stabili data alegerilor printr-o lege ordinară sau organică, după caz, în funcţie de decizia politică de a organiza alegeri în interiorul mandatului Camerelor sau în termenul de 3 luni consecutiv expirării acestuia. În lipsa unei legi de stabilire a datei alegerilor parlamentare, acestea pot avea loc doar în interiorul duratei mandatului de 4 ani al Camerelor, alegerile organizându-se la termen, pe când, în condiţiile unei asemenea legi, se pot organiza alegeri parlamentare atât la termen, cât şi peste termen, decizia politică în acest sens aparţinând în exclusivitate Parlamentului“, mai spun inițiatorii petiției.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here