Petiţia medicilor de familie a strâns peste două mii de semnături

401

Lansată de medicii de familie, petiţia online „DA cardului de sănătate! NU distribuirii! NU inscripţionării” atrage tot mai mulţi semnatari. Peste două mii de persoane au semnat-o până în prezent. Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj crede cu tărie în succesul acestui demers.
„DA cardului de sănătate ! NU distribuirii ! NU inscripţionării!” este numele petiţiei online lansată de medicii de familie care se tem că vor fi sufocaţi de birocraţie dacă vor distribui şi inscripţiona cardurile de sănătate pentru pacienţi, cum a cerut şeful CNAS, Cristian Buşoi.

Din ce în ce mai multe persoane se alătură medicilor de familie şi sprijină demersul lor, dovadă fiind numărul tot mai mare al celor care semnează petiţia. „Sunt peste două mii de semnături la ora actuală. Scopul acelei petiţii online este de a arăta că nu medicii de familie trebuie să distribuie şi, cu atât mai puţin, să inscripţioneze cardurile de sănătate”, confirmă Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj.
În această petiţie se precizează că „distribuirea şi inscripţionarea cardului naţional de asigurări de sănătate nu este o activitate medicală, deci nu se poate adresa medicului. Este o activitate consumatoare de timp şi de resurse, fără legătură cu sănătatea. În timp, medicul de familie, din garant al sănătăţii, devine: poştaş, operator pe calculator, economist, jurist, orice altceva decât medic performant”.

Moisescu: „Am convingerea că va avea succes petiţa”
Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj este convins că petiţia online a medicilor va avea succes garantat. Moisescu spune că se continuă strângerea de semnături. „Cred în succesul ei 100%, oamenii vor continua să o semneze. Problema majoră nu este distribuirea cardului de sănătate, ci inscripţionarea lui şi responsabilitatea generată de lucru cu datele personale ale pacientului, care vor fi introduse pe acest act de identitate, pentru că asta devine cardul de sănătate: un act de identitate”, mărturiseşte Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here