Peştele prăjit afectează inima

486

peste la cuptorPersoanele care consumă frecvent peşte prăjit se pot confrunta cu afecţiuni cardiovasculare.

Deşi cu ceva timp în urmă se recomanda să consumăm cât mai mult peşte, mai cu seamă pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular, iată că acum specialişti din Statele Unite au arătat faptul că un consum prea mare de peşte prăjit poate să afecteze sănătatea noastră chiar dacă cu toţii ştim că acesta conţine acizi graşi omega-3 şi alte nutrimente de calitate.

Aşa cum reiese din studiul medical, prin procedeul de prăjire al peştelui se pierd foarte multe proprietăţi nutritive şi în acest mod peştele devine un aliment dăunător sănătăţii organismului. Prin prăjire grăsimile aflate în uleiul vegetal în momentul interacţiunii cu grăsimile din carnea de peşte au un efect nociv aşa cum îl au şi alte alimente din carne pregătite în ulei la temperaturi foarte înalte.

Peştele care este pregătit fiert sau la cuptor este considerat un aliment sănătos, la fel ca şi ciorbele de peşte sau peştele înăbuşit la cuptor. Se recomandă consumul a două sau trei porţii pe săptămână pentru sănătatea organismului, iar în ceea ce priveşte peştele prăjit, acesta nu trebuie să depăşească o porţie pe săptămână.

Cel mai mare pericol pe care îl poate crea peştele prăjit organismului este legat de sistemul cardiovascular, cercetătorii demonstrând că peştele prăjit poate declanşa în timp atacuri de cord, precum şi alte afecţiuni ale inimii. Se pare că acesta este un argument destul de bun pentru a sta departe de mesele încărcate cu peşte prăjit şi să optăm pentru consumul acestuia în alte variante, fie fiert, fie gătit la cuptor.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here