Peste trei mii de gorjeni şi-au sărbătorit ziua de Sfântul Ilie

326

Mii de persoane au petrecut pe 20 iulie, de Sfântul Ilie. La nivelul judeţului nostru, potrivit conducerii Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj, 2.849 de cetăţeni poartă numele de Ilie, 152 se numesc Iliuţă, 19 – Lică, 280 de gorjence au prenumele Ilinca şi 37 Lia.

Sâmbătă, 20 iulie 2013, mii de gorjeni au petrecut pe cinste alături de cei care îşi serbau onomastica. Nu mai puţin de 2.849 de persoane din judeţul nostru poartă numele de Ilie, alte câteva sute numindu-se Ilinca, Lia sau Iliuţă. „La nivelul judeţului Gorj avem 2.849 de persoane care poartă numele Ilie. Cât priveşte derivatele acestui nume, avem 152 de persoane numite Iliuţă, 280 – Ilinca, 19 – Lică, şi 37 Lia”, a confirmat Doinel Popescu, directorul executiv al Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj.
Anual, la data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte ridicarea la Cer a Sfântului Mare Proroc Ilie, Tesviteanul. Unul dintre cei mai importanţi prooroci din Vechiul Testament, Sf. Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here