Peste o sută de lucrări – Pentru competiţia “Copiii şi mediul”

304

desene copiiNumeroase lucrări de la copii ale mai multor şcoli din judeţul Gorj au ajuns la sediul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă, care, împreună cu Asociaţia Umanitară “Iunona”, a derulat în perioada 15 – 30 mai 2010, concursul ,,Copiii si mediul”.

La sediul Centrului au ajuns prin poştă sau pe adresa de email puţin peste o sută de lucrări din diverse localităţi ale judeţului cum ar fi Stăneşti, Curpen, Turcineşti, dar şi din municipiul Târgu-Jiu. “Am primit lucrări pentru toate secţiunile pe care azi le vom expune pe Bulevardul din centrul Târgu-Jiului”, a declarat Ionuţ Negomireanu, coordonatorul proiectului. Banii ce vor fi strânşi din vânzarea lucrărilor vor fi donaţi copiilor cu dificultăţi.

Competiţia urmăreşte două probleme majore cu care se confruntă societatea noastră, şi anume, copiii cu dizabilităţi şi protecţia mediului. Acest concurs îşi propune cultivarea dragostei, a respectului şi a preţuirii faţă de natura înconjurătoare, stimularea potenţialului artistic şi creativ al copiilor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Partenerii proiectului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi Primăria Târgu-Jiu. Secţiunile competiţionale pentru care s-au trimis lucrări sunt pictură, desen, caricatură, colaj, jucării şi design vestimentar din materiale reciclabile.

Rezultatele aşteptate din partea acestui concurs sunt consolidarea unui grup de iniţiativă care va derula activităţi în domeniul educaţiei pentru mediu, realizarea materialelor pentru toate secţiunile propuse în calendar, participarea la concurs a unui număr de cel puţin 100 de copii din judeţ, contribuirea la dezvoltarea spiritului de observaţie, la stimularea creativităţii, la trezirea unor sentimente ECO.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here