Peste aproape trei ani de zile, Târgu-Jiul va avea o staţie de tratare a apei reabilitată

347
statii-epurareFurnizorul de apă Aparegio a cerut prin intermediul un proiect reabilitarea surselor de apă şi a staţiei de tratare din municipiul Târgu-Jiu. Proiectul depăşeşte suma de 17 milioane lei, iar în proporţie de 83,34% va fi plătit din fonduri europene, iar 16,64% prin co-finanţare naţională. Planul de măsuri prevăzut cuprinde: reabilitare fronturi de captare apă subterană, clorinarea apei brute, menţinerea staţiilor în regim de exploatare, obţinere avize, pregătire personal de exploatare şi construcţii pentru reabilitare.

Firma care se va ocupa de ducerea la bun sfârşit a proiectului va avea în vedere ca noile structuri să fie instalate, unele reabilitate, iar cele care nu au fost folosite de mai multă vreme să fie desfiinţate. Debitele de apă vor fi măsurate la intrare, ieşire şi în diferite alte puncte, pentru a i se permite personalului de operare efectuarea monitorizării şi controlului debitelor la sursă. În acest scop se va monta un număr de cel puţin opt apometre.
Scopul lucrărilor include: construirea a 6 cămine de debitmetru, cuprinzând realizarea căminului cu hidroizolaţie, montarea căminului la poziţia prevăzută; furnizarea şi montarea propriu-zisă a 8 debitmetre, 6 în cămine şi alte două în cămine de vane, inclusiv toate accesoriile necesare, conducte, fitinguri, legături electrice; toate resursele necesare pentru instalarea debitmetrelor şi punerea lor în funcţiune. Termenul de finalizare al acestor lucrări, care, cel mai probabil, vor începe în două-trei luni, este de doi ani şi nouă luni de la data atribuirii contractului.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here