Peste 700 de bilete de tratament, nevalorificate la nivelul CJP

466
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În primele 11 luni ale anului în curs, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj a primit spre distribuire un număr de 4.026 de bilete, 3.264 dintre acestea fiind trimise iniţial, iar alte 762 pentru suplimentare.

Potrivit Ioanei Talău, director adjunct în cadrul CJP Gorj, până în prezent s-au primit circa 5.050 de cereri prin care se solicită bilete de tratament pentru toate perioadele anului în curs, iar pentru toate cele 12 luni au fost acordate în repartiţia iniţială 3.432 de bilete repartizate pe 19 serii. Din totalul celor 4.026 de locuri primite în primele 11 luni, au fost valorificate 3.325, iar 701 locuri au rămas nevândute.
“Am observat că doar în perioada de vară au fost valorificate aproape toate biletele, iar perioadele de extrasezon sunt mai puţin solicitate. În ultimele serii am primit foarte multe suplimentări solicitate de prestatorii de servicii în speranţa valorificării cât mai multor locuri, însă cererile în această perioadă au scăzut. Pentru celelalte serii am putea spune că ne confruntăm cu o serie de cauze mult mai subiective precum numărul redus de gratuităţi, persoanele solicită alte staţiuni decât cele ofertate, agrearea staţiunilor din apropierea zonei de domiciliu din cauza dificultăţilor de transport şi a distanţelor mari, solicitări foarte mari în perioada iunie – septembrie şi numărul redus de gratuităţi oferite”, a declarat Ioana Talău. Aceasta a precizat că activitatea de distribuire a biletelor de tratament continuă şi pe ultimele două serii ale anului, respectiv 15 noiembrie şi 1 decembrie, care vor fi probabil mai puţin solicitate din cauza apropierii sărbătorilor de iarnă.
Cele 701 bilete rămase nevalorificate sunt inclusiv în staţiunile care, de obicei, sunt foarte solicitate cum ar fi: Călimăneşti-Căciulata, Olăneşti, Covasna, Buziaş, Herculane, Felix, Govora, dar cele mai multe locuri nevalorificate sunt la staţiunea Bala.
Cele 3.325 de bilete de tratament valorificate până în prezent, pe categorii de beneficiari, se prezintă astfel: pensionari de invaliditate -128, persecutaţi deportaţi, prizonieri – 12, persecutat etnic – 15, veterani de război – 2, persoane cu handicap – 306, accidente de muncă şi boli profesionale – 1, pensionarii sistemului public de pensii – 2.775, asiguraţii sistemului public de pensii – 44, copii minori cu pensii de urmaş – 2, părinte copil minor beneficiar de pensie de urmaş – 2, persoana care însoţeşte pensionarul de invaliditate gr. I sau persoane cu handicap gr. I – 3, personal didactic şi didactic auxiliar – 10, personal în raport cu CNPAS – 1, pensionarii sistemului public de pensii care au şi calitatea de asigurat – 24.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here