Peste 500 de viroze şi pneumonii – DSP-ul nu a primit dozele antigripale

287

dspÎn ultimele săptămâni la nivelul întregii ţări, cât şi în judeţul nostru au fost înregistrate numeroase cazuri de viroze şi pneumonii.

Din fericire, nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. Cei mai afectaţi de aceste forme precare ale sănătăţii au fost copiii şi vârstnicii. Statisticile arată că la nivelul Gorjului s-au înregistrat 528 de viroze, însă doar 29 de oameni au necesitat internarea. Din numărul total, 106 cazuri au fost de persoane cu vârste între un an şi patru ani, 147 s-au înregistrat la copiii cu vârste cuprinse între 5-14 ani, iar 158 aveau vârste între 15-29 de ani. În cazul pneumoniilor, au fost internate 105 persoane, dar numărul total al cazurilor a fost de 336. Cei mai afectaţi au fost tinerii cu vârste de la 15 la 29 de ani, dintre aceştia fiind bolnavi de pneumonie 76, alţi 64 aveau între 5-14 ani, iar 36 de micuţi cu vârste de la unu la patru ani au fost depistaţi cu pneumonie.

Vaccinul antigripal este în aşteptare
Campania de vaccinare antigripală a debutat în acest an în judeţul nostru la data de 25 octombrie, însă vaccinarea propriu-zisă va începe după data de 15 noiembrie. „Am înaintat Ministerului Sănătăţii necesarul de vaccin antigripal de care avem nevoie la nivel judeţean. Ştim că într-o primă fază ne-ar fi necesare 53.872 de doze. Acestea încă n-au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, însă suntem pregătiţi să începem distribuirea şi, respectiv, vaccinările, imediat ce dozele vor sosi”, ne-a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.
În prima fază a vaccinării antigripale gratuite intră copiii şi bătrânii bolnavi cronici, iar ultimii la vaccinare vor fi cadrele medicale. DSP Gorj a menţionat faptul că dozele de vaccin antigripal vor fi întâi distribuite către medicii de familie din judeţ.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here