Peste 500 de gorjeni au ajuns la medic cu pneumonie

295
medicAproape 500 de persoane din judeţul Gorj au ajuns în săptămâna 2–9 martie la medic cu pneumonii, 124 dintre ele având nevoie de internare. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj îi sfătuiesc pe adulţi să aibă grijă de sănătatea copiilor, deoarece imunitatea lor este foarte scăzută în perioada de trecere dintre două anotimpuri.

Tot mai mulţi gorjeni au ajuns în ultima perioadă la medic cu afecţiuni ale căilor respiratorii. În prima săptămână a lunii martie, au fost înregistrate 500 de cazuri de pneumonie, un număr de 124 de bolnavi având nevoie de internare. Cele mai multe cazuri, respectiv 133, au fost la cei cu vârste cuprinse între 30-64 de ani, alte 118 îmbolnăviri din care 37 s-au soldat cu internări s-au înregistrat în rândul copiilor de 5-14 ani.
De altfel, nici numărul virozelor nu este de neglijat, în intervalul mai sus menţionat 768 de gorjeni având nevoie de îngrijiri medicale. În cazul a 106 dintre aceştia s-a dispus internarea. Cei mai mulţi din bolnavii cu viroze respiratorii au fost micuţii între 5-14 ani, numărul lor fiind de 226. Ei au fost urmaţi de 202 pacienţi cu vârste cuprinse între 15-29 ani şi de alte 181 de cazuri înregistrate la copiii de până la patru ani.
Imunitatea se ţine cu vitamine
Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian recomandă ca în această perioadă, alimentaţia sănătoasă să nu lipsească, iar vitaminele să fie la ordinea de zi. „Cei care sunt într-o colectivitate şi răcesc, le recomandăm să se izoleze la domiciliu, să aibă o alimentaţie corespunzătoare, bogată în fructe şi legume, să ia vitamina C şi să bea multe ceaiuri. Dacă starea se agravează şi apare şi sindromul febril este nevoie să vă prezentaţi la medicul de familie”, a declarat Piţian.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here