Peste 45% dintre români cred într-o revenire a pieţei muncii în cel mult un an

490
bursaUn procentaj de 45,4% din populaţia României se declară optimistă în privinţa revenirii pieţei muncii în următoarea perioadă, din acest total 18,6 la sută invocă o perioadă de minim o lună, iar 26,8 la sută de maxim şase luni, relevă un sondaj realizat de portalul de recrutare NetJobs.ro, citat de Agerpres.

Cercetarea NetJobs mai arată că 25,6 la sută dintre români sunt de părere că piaţa muncii îşi va reveni în maxim un an, iar 16 la sută sunt mai pesimişti declarând că termenul poate depăşi pragul de 12 luni.

Un procent de 7 la sută dintre repondenţi întrevăd revenirea în aproximativ doi ani, în timp ce alte şase procente estimează că este nevoie de o perioadă mai mare de doi ani pentru restabilirea pieţei forţei de muncă. În sondajul realizat online, cei mai optimişti s-au declarat tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani (36,2 la sută), urmaţi de cei între 26-35 ani (31,1 la sută).
Un optimism rezervat este exprimat de către vizitatorii site-ului cu vârste între 36-50 ani (28 la sută), iar de departe cele mai pesimiste sunt persoanele din grupa de vârstă 51-65 ani, 4,7 la sută aşteptând revenirea pieţei de muncă. Acest ultim eşantion de repondenţi şi-au motivat opţiunile invocând lipsa de interes a Guvernului pentru stimularea ofertei de locuri de muncă, dar şi criza internaţională.
Conform sondajului, Agricultura (87,7 la sută), Internet/New Media (66 la sută), Construcţiile (54 la sută), Transportul/Logistica (53 la sută) sunt domeniile cu cele mai bune perspective de dezvoltare.
La polul opus se situează vânzările, ingineria şi domeniul administrativ, în a căror revenire cred 33 la sută, 36 la sută, res­pectiv 43 la sută dintre repondenţii chestionaţi.
C.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here